„Nu e treaba mea”. Nesimtirea lui Dorneanu, se spala pe maini dupa ce CCR a impiedicat autoritatile sa mai dea amenzi mari pentru nerespectarea ordonantelor militare

news

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat joi ca nu este treaba lui sa spuna autoritatilor ce au de facut dupa ce CCR a decis ca amenzile date in perioasa starii de urgenta sunt neconstitutionale.

Intrebat daca de acum inainte mai pot fi date amenzi pentru nerespectarea restrictiilor, Dorneanu a spus ca bu este treaba CCR.

„Eu cred ca nu toata lumea trebuie sa isi dea cu parerea si premierul cu cei in cauza trebuie sa se gandeasca ce trebuie sa faca. Nu pot sa dau consultatii juridice si nu pot face alte comentarii decat cele din comunicatul pe care l-am dat.

Este problema autoritatilor ce sa faca in continuare, daca sa scoata o lege… E problema lor. Rostul CCR nu este sa dea indicatii ce trebuie sa faca Guvernul sau Parlamentul. Exista solutii, e problema autoritatilor sa o faca si sa o faca constitutional. Nu am dreptul sa fac comentarii si sa dau sfaturi”, a declarat Dorneanu, joi, pentru HotNews.ro.

Premierul Orban a comentat din nou foarte dur, joi, decizia CCR prin care au declarate ca neconstitutionale amenzile date in perioada starii de urgenta.

„Este o decizie anticonstitutionala, impotriva ordinii de drept, data in favoarea celor care nu au respectat regulile, cateva zeci de mii de romani, data in dispretul a milioane de romani care au respectat regulile, s-au comportat responsabil. Aceasta decizie este aproape un indemn la anarhie, la nerespectarea legilor, a regulilor, nu inteleg cum poate o curte constitutionala sa dea o asemenea decizie”, a declarat premierul la Craiova.

„Suntem tot mai hotarati de a gasi solutii pentru a schimba prevederile constitutionale si legale care reglementeaza activitatea CCR, pentru ca este clar ca trebuie schimbate daca au dus la o asemenea componenta a CCR care sa transforme CCR intr-un inamic al Constitutiei si intr-un instrument de exploatare, de interpretare subiectiva a Constitutiei, impotriva interesului general”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: