Procurorii nu indraznesc sa se atinga de Teodosie Spagoveanu. Au clasat plangerea penala zadarnicirea combaterii bolilor

news

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului informeaza ca Parchetul Curtii de Apel Constanta a dispus clasarea cauzei plangerii penale formulate de Asociatia pentru Libertatea de Constiinta, prin care arhiepiscopul Teodosie si alti doi preoti erau acuzati de infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal).

Conform sursei citate, in urma cercetarilor efectuate, Parchetul Curtii de Apel a dispus, pe data de 14 mai a. c, clasarea unei plangeri penale impotriva arhiereului tomitan si a altor preoti, acuzati de zadarnicirea combaterii bolilor, in contextul savarsirii tainei impartasaniei cu o singura lingurita si din acelasi potir, pentru mai multi credinciosi.

”In rezolutia de clasare transmisa de parchet, se arata ca s-a constatat ca in evidenta DSP Constanta nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care sa fi fost legate de oficierea slujbelor religioase si nici nu au existat suspiciuni de infectare in randul preotilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodata, procurorii au mai constatat ca infractiunea prevazuta de Codul Penal nu a fost savarsita de catre reprezentantii Bisericii, intrucat acestia nu au incalcat masuri stabilite expres prin lege. In astfel de situatii, analiza juridica prevede necesitatea existentei unor masuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ si nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandarile diverselor institutii nu pot constitui baza legala pentru incalcarea unui articol din Codul penal’, se arata in comunicatul Arhiepiscopiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: