„Sa dam foc si la antenele TV si radio, nu numai 5G”. Cum actioneaza propaganda Rusiei in Republica Moldova

news

Isteria anti-5G cuprinde si Republica Moldova, fiind intens alimentata de site-uri de limba rusa si chiar de Mitropolia Moldovei, care se subordoneaza Moscovei.

Desi in Republica Moldova nu exista nicio antena 5G, iar ANRCETI nu a eliberat nicio licenta pentru aceasta banda, teoriile conspiratiei au explodat. Numeroase site-uri de limba rusa lanseaza informatii false despre antenele 5G.

„Cele mai multe site-uri de stiri false care vizeaza Republica Moldova sunt de limba rusa, iar cei care indexeaza falsurile in retelele de socializare sunt, de regula, si cei care promoveaza simbolica URSS. De multe ori falsurile diseminate sunt in acord cu propaganda ruseasca, alimenteaza fobii anti-occidentale, fiind preluate si raspandite concertat”, se arata intr-un articol pe reporter.md.

Teoriile conspiratiei au ajuns sa fie promovate si de Mitropolia Ortodoxa din Moldova, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei.

Sinodul condus de IPS Vladimir a trimis doua scrisori autoritatilor in care au preluat teorii conform carora vaccinarea este o cale prin care „sistemul antihristic mondialist vrea sa introduca in corpurile oamenilor microcipuri pentru a-i putea controla prin intermediul tehnologiei 5G” sau „Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populatiei prin intermediul unui vaccin care sa introduca in trup nanoparticule care reactioneaza la undele transmise de tehnologia 5G si permit sistemului sa il controleze pe om de la distanta”, precum si „ca se considera ca tehnologia 5G in combinatie cu anumite vaccinuri administrate in China si Italia au si stat la baza aparitiei acestui virus care a intors pe dos intreaga planeta”.

Mitropolia merge mai departe si prezinta o informatie profund eronata cum ca „vaccinurile lui Bill Gates” ar fi ucis 500.000 de copii in India, arata Europa Libera.

„Opinia publica din multe state europene protesteaza contra obligativitatii vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le considera o cale prin care sistemul antihristic mondialist doreste sa introduca in corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul carora sa-i poata controla, prin intermediul tehnologiei 5G. In Parlamentul Italiei a fost formulat de catre o deputata in mod oficial cererea de arestare a infractorului international Bill Gates, care este acuzat de faptul ca este un criminal impotriva umanitatii, ca a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii in India, ca sustine ideea de genocid pentru reducerea populatiei planetei”, afirma reprezentantii Mitropoliei.

In finalul documentului, sinodul solicita autoritatilor ca vaccinarea populatiei impotriva COVID-19 sa se realizeze pe principii benevole si cu respectarea drepturilor omului.

„​Vaccinarea populatiei (anti-COVID-19, etc), precum si orice interventie medicala sa fie efectuata pe principii benevole, doar cu consimtamantul si informarea corecta a pacientului (inclusiv si transparenta componentei vaccinului si a posibilelor efecte adverse), cu respectarea prevederilor Conventiei pentru protectia drepturilor omului si a demnitatii fiintei umane in ceea ce priveste aplicatiile biologiei si ale medicinei, de altfel, ratificata de catre Republica Moldova.

Asigurarea tuturor drepturilor fundamentale ale oamenilor care ar refuza vaccinarea obligatorie, exceptand eventualele discriminari si\sau restrictionari.

Asigurarea dreptului omului de a nu i se introduce/implanta orice dispozitiv/cip strain corpului uman, luand in consideratie informatia prezentata de catre oamenii de stiinta despre pericolul acestora, precum si ingrijorarea intemeiata pe baza Apocalipsei Sfantului Ioan Teologul si a proorociilor Sfintilor Parinti.”

Suparati pe masurile restrictive impuse pentru a stopa raspandirea pandemiei de coronavirus, preotii din subordinea Mitropoliei Moldovei au amenintat cu excluderea din „pomenirea si rugaciunea Bisericii” a premierului Ion Chicu.

„In caz contrar ne asumam dreptul canonic si moral de a va exclude din pomenirea si rugaciunea Bisericii. Nu luptati impotriva Bisericii, caci cel care o apara este Hristos”, se mai arata in demersul facut catre autoritati.

Mesajele se axeaza exact pe modelul de propaganda „fake news” care isi are originile in retelele de dezinformare create de Rusia sau de China care au fost extrem de active in acest an pe fondul pandemiei.

Daca ar exista o poveste care sa insumeze cele mai raspandite dezinformari despre pandemia de Covid-19, lansate din Rusia si China, atunci aceasta ar suna astfel: coronavirusul ar fi o arma biologica creata de mana omului, inventata de Vest (SUA, NATO, elitele mondiale, etc), care are ca scop introducerea tiraniei mondiale sau a „hegemoniei SUA”, iar pandemia ar fi falsa.

Aici, arata expertii East Stratcom Task Force, o unitate a Serviciului de Actiune Externa al Uniunii Europene, care combate dezinformarea propagata de Rusia, logica conspiratiilor se rupe: desi toata criza ar fi o farsa, ea ar urma sa aiba efecte devastatoare asupra unor simboluri ale autoritatii occidentale – NATO, UE, Schengen se vor prabusi.

Teoriile conspiratiei cel mai des folosite, cu variatii pe aceeasi tema, sunt ca virusul ar fi o arma biologica a Occidentului si ca pandemia de Covid-19 este falsa, arata o analiza a EuVsDisinfo, site-ul unitatii anti-dezinformare a UE.

Biserica Ortodoxa din Moldova (BOM) este biserica autonoma aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei si este condusa din 1989 de Mitropolitul Vladimir, pe numele sau civil Nicolae Cantarean.

In tot acest timp in Republica Moldova mai exista si Mitropolia Basarabiei aflata sub jurisdictia canonica a Patriarhiei Romane. Desfiintata de regimul sovietic in 1944, ea a revenit la 14 septembrie 1992 sub jurisdictia bisericii din Romania, fiind condusa de Mitropolitul Petru Paduraru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: