Reactiile Frantei, Iranului si Marii Britanii dupa exploziile din Beirut: „Imaginile sunt socante”

externe

Franta, Marea Britanie si Iranul anunta ca vor ajuta Libanul dupa exploziile de la Beirut, soldate, conform un bilant provizoriu, cu 50 de morti si peste 2.750 de raniti.

„Franta este alaturi de Liban. Mereu. Echipe de interventie franceze se indreapta spre Beirut”, a afirmat presedintele francez Emmanuel Macron.

„Toate gandurile si rugaciunile noastre se indreapta spre marele si puternic popor libanez. Iranul va face totul pentru a ajuta, prin toate mijloacele necesare”, a declarat ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.

„Imaginile de la Beirut sunt socante. Toate gandurile si rugaciunile mele se indreapta spre cei care au avut de suferit in acest teribil incident”, a scris pe Twitter si premierul Boris Johnson, precizand ca Marea Britanie este pregatita sa ofere ajutorul prin „toate mijloacele”.

Crucea Rosie libaneza a anuntat ca spitalele din Beirut sunt excedate, numarul persoanelor ranite care solicita ingrijiri fiind extrem de mare.

De asemenea, Crucea Rosie a facut apel la donarea de sange.

Exploziile violente din Beirut ar putea sa fi fost cauzate de „materiale explozibile” confiscate si stocate in depozit „de ani”, a estimat marti un inalt responsabil al securitatii.

Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitala, cu cladiri distruse si case prabusite.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: