Dancila si Ciolacu plang dupa Oliviu Gherman: „Ii datoram recunostinta pentru intelepciunea si echilibrul dovedite in functiile importante pe care le-a ocupat”

politica

Fostul premier PSD Viorica Dancila tine sa isi manifeste regretul fata de disparitia lui Oliviu Gherman, fost lider al partidul.

„Am aflat cu tristete vestea mortii fostului lider al social-democratiei romanesti, Oliviu Gherman. A fost un om politic remarcabil si un universitar apreciat. A facut parte din generatia care a reconstruit democratia in Romania, care a reusit reconectarea tarii noastre cu sistemul de valori european.

Ii datoram recunostinta pentru intelepciunea si echilibrul dovedite in functiile importante pe care le-a ocupat – presedinte al Senatului Romaniei, presedinte al FDSN, ambasador al Romaniei in Franta. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a scris Dancila pe Facebook.

„Am aflat cu tristete despre disparitia dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomatii si policitienii de stanga marcanti de dupa Revolutie.

Fost presedinte al PDSR si al Senatului, Oliviu Gherman va ramane in amintirea noastra ca un om echilibrat, care a slujit intotdeauna idealurile si valorile social-democrate in stransa concordanta cu obiectivele Romaniei. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a scris si Ciolacu la scurt timp dupa mesajul lui Dancila.

Oliviu Gherman, fost presedinte al PDSR si al Senatului, a murit la varsta de 90 de ani. Gherman a fost unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Ion Iliescu in perioada in care acesta conducea FSN si PDSR.

Informatia a fost confirmata marti de Adrian Nastase, pe blogul personal.

„A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desavarsit. Personalitate inteligenta, calma. Un politician intelept. Ani de zile, incepand din 1992, am lucrat in ‘tandem’. Ca prieteni. El era presedinte al FDSN, eu presedinte executiv. El era presedinte al Senatului, eu presedinte al Camerei (1992 – 1996). Colegi in acelasi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O cariera politica si legislativa de exceptie. Un model pentru o intreaga generatie”, a scris fostul premier.

Gherman a ramas fidel PSD-ului, chiar daca nu mai activa politic. Un membru al USR relata anul trecut cum a fost jignit de Oliviu Gherman dupa ce i-a cerut o semnatura.

“E misto la semnaturi. Azi am fost jignit de un comunist. El m-a jignit, mi-a zis ca-s prost si alte d-astea, ceea ce, normal, venit de la un comunist catre un USR-ist e un compliment.

E vorba de celebrul Oliviu Gherman, fostul presedinte al Senatului in anii 1992-1996, fost presedinte al FDSN-ului (PSD-ul de azi), comunist de frunte inainte de 1989.

Evident, nu a vrut sa semneze. Am zis ca-l astept, poate se razgandeste.

El s-a departat si statea linistit pe o banca prinvindu-si nepotii mici jucandu-se in fata lui. Eu am revenit la semnaturi pentru ca USR-PLUS sa participe in alegerile europarlamentare si pentru a continua lupta pentru o tara mai buna, inclusiv pentru nepotii lui. Sunt sigur ca nu le va explica niciodata cum el si altii ca el au furat mult, foarte mult, atat de mult incat nu a mai ramas nimic, nici macar pentru niste spitale ori autostarzi, lucruri basic.

Aia e. Poate se razgandeste”, scria Laurentiu Dinca pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: