Sondaj catastrofal pentru Merkel. Doua treimi dintre germani NU APRECIAZA ce a facut in criza refugiatilor

externe

Aproximativ doua treimi dintre germani considera ca Angela Merkel, mentionata printre candidatii favoriti la Nobelul pentru Pace, nu ar trebui sa fie recompensata cu acest premiu, potrivit unui sondaj ale carui rezultate au fost publicate joi de cotidianul Handelsblatt, citat de AFP.

O larga majoritate de 61% apreciaza ca Merkel nu este ‘candidatul potrivit’ pentru acest premiu, ce va fi acordat vineri la Oslo, in timp ce 34% au o parere opusa, conform unui sondaj al Institutului Forsa, realizat pe un esantion de 1.002 persoane.

Merkel este citata printre candidatii favoriti la Premiul Nobel pentru Pace datorita rolului sau de mediator in conflictul din Ucraina si pentru ca a deschis larg usile tarii sale in fata imigrantilor, intr-un moment in care Europa se confrunta cu o criza a migratiei fara precedent dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Dar aceasta pozitie a sa fata de imigranti a condus la o scadere a popularitatii sale in Germania, chiar si in propria tabara, in timp ce in tara au fost inregistrati 577.000 de solicitanti de azil de la inceputul anului si se asteapta la un total cuprins intre 800.000 si un milion de solicitanti de azil pana la sfarsitul acestui an.

‘Faptul ca Merkel nu a obtinut sprijinul (germanilor pentru Nobel) are drept explicatie ca majoritatea cetatenilor si majoritatea persoanelor (din partidul sau) vad in mod critic pozitia sa fata de refugiati’, scrie Handelsblatt, citat de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: