Batut de jandarmi pe 10 August, devine europarlamentar al Romaniei. Cine ii ia locul lui Clotilde Armand

politica

Dupa ce Clotilde Armand isi va prelua mandatul de primar al Sectorului 1, locul ei in Parlamentul European va fi ocupat de juristul Vlad Gheorghe. Acesta a fost batut de jandarmi in timpul protestului din 10 august 2018, imaginile devenind ulterior cunoscute in toata Europa.

Vlad Gheorghe este tanarul care a fost lovit cu salbaticie de un jandam desi avea bratele ridicate. Chiar si cand a cazut pe asfalt, tanarul a fost lovit in continuare de jandarm.

„Am fost lovit de un jandarm desi aveam mainile ridicate. Fac apel catre cei care suferit un abuz sa faca plangeri, fie daca au semne ale loviturilor ca mine sau, daca au luat gaze, sa aduca inregistrari. Nu cred ca a fost ‘proportionala’ interventia. Jandarmul era echipat complet, avea baston, eu aveam mainile ridicate si un tricou”, spunea in 2018 Vlad Gheorghe, aratand urmele bataii incasate.

Vlad Gheorghe are 35 de ani si este jurist specializat in drept administrativ-fiscal, fonduri europene si achizitii publice. A lucrat peste 8 ani in ONG-uri si companii private ce derulau proiecte cu fonduri europene pe infrastructura, mediu si resurse umane.

Gheorghe a spus intr-un inteviu recent ca, desi tine legatura cu avocatii victimelor, nu stie ca vreuna dintre ele sa fi fost chemata pentru audieri de procurori in Dosarul 10 August.

“Mai multa lume a spus atunci, in urma cu un an, cand dosarul a fost transferat de la Parchetul Militar la DIICOT, ca se va musamaliza pentru ca la DIICOT este un cuib de viespi. Eu am vrut sa fiu optimist. Am considerat ca este un transfer normal pentru a se termina odata povestea cu lovitura de stat care intr-adevar era de competenta DIICOT si ca orice institutie normala, pe un subiect atat de important, era firesc sa-si doreasca sa rezolve acuzatiile nefondate de lovitura de stat, urmand ca, apoi, sa dea dosarul inapoi la Parchetul Militar pentru a fi trimis in judecata pentru ca e de competenta voastra. Ori, acum mi-e clar ca acei oameni care s-au dovedit sceptici in legatura cu intentiile DIICOT au avut dreptate”, a declarat Vlad Gheorghe pentru Spot Media dupa ce DIICOT a anuntat ca sefii Jandarmeriei au fost scosi de sub urmarirea penala.

“Cred ca a fost un plan organizat pentru a-i albi pe acesti sefi care cine stie ce-ar fi spus daca ar fi fost trimisi in judecata. Poate ar fi fi spus cine i-a sunat, poate ca ar fi spus de la cine au primit ordine pe telefoanele personale, poate ar fi spus multe alte lucruri. Si atunci, pentru a nu exista acest risc, pur si simplu i-au scos basma curata, folosind acea plangere cu privire la lovitura de stat in lipsa careia DIICOT n-ar fi avut posibilitatea sa ia vreodata dosarul de la Parchetul Militar”, a subliniat Gheorghe.

“In opinia mea a fost un plan coordonat, inteleg ca exista informatii contradictorii, ca procurorul care a dat aceasta marsavie de solutie si-a depus cererea de pensionare acum o saptamana… e greu de verificat pentru ca aceste cereri de pensionare nu devin publice decat in momentul de acceptare de catre CSM”, a mai declarat Vlad Gheorghe atunci.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: