Presedintele Poloniei este infectat cu coronavirus. Polonia a inregistrat vineri un nou record de imbolnaviri

externe

andrzej duda, polonia

Presedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv la noul coronavirus dar se simte bine, a anuntat ministrul secretar de stat pentru administratia prezidentiala Blazej Spychalski sambata, pe Twitter, relateaza Reuters, dpa si AFP, citate de Agerpres.

„Presedintele a fost testat ieri (vineri – n.r.) pentru noul coronavirus. Rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Presedintele este bine. Suntem in contact cu serviciile medicale relevante”, a precizat Spychalski.

Infectarea lui Duda are loc in contextul in care tara se confrunta cu o recrudescenta a pandemiei de COVID-19, numarul de cazuri ajungand vineri la un record de peste 13.600.

Andrzej Duda, in varsta de 48 de ani, are in mare parte un rol ceremonial, dar are puterea de a bloca legislatia adoptata de parlament folosindu-si dreptul de veto. El este un aliat al Partidului Lege si Justitie (PiS) la putere.

De sambata in Polonia vor intra in vigoare mai multe restrictii pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, inclusiv o inchidere de doua saptamani a restaurantelor si barurilor.

Ministerul Sanatatii a raportat 153 de decese de COVID-19 vineri, ridicand totalul la 4.172 de la inceputul pandemiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: