Allen Coliban a depistat o „hotie” majora comisa de „vechea gasca” a fostului primar, Scripcaru. Coliban cere liderilor PNL sa-l dea afara pe Scripcaru din partid

politica

Primarul Brasovului, Allen Coliban (USR), anunta ca a descoperit un caz de „hotie” in Primaria Brasov, „un contract falsificat de angajati ai primariei in favoarea unei firme care presteaza servicii pentru oras”. El arata catre fostul primar al Brasovului, Geroge Scripcaru, si cere ca acesta sa fie dat afara din PNL.

„Toleranta zero pentru hotie in Primaria Brasov. Inca din campanie am fost atentionat de multi oameni din oras ca in administratia locala se intampla nereguli, unele chiar de natura penala.
Am incercat sa nu ma las influentat si am venit in Primarie fara preconceptii.

Iata, insa, ca doar la o luna distanta de la preluarea mandatului incep sa apara si dovezile pentru ceea ce inainte erau doar zvonuri.

Am descoperit recent in Primaria Brasov un contract falsificat de angajati ai primariei in favoarea unei firme care presteaza servicii pentru oras. Pe scurt, a fost modificata data contractului pentru ca firma sa nu plateasca penalizarile legate de intarzierea prestarii serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

Am decis urmatoarele masuri:
/ Cercetare disciplinara interna
/ Predarea dovezilor catre institutiile juridice abilitate sa cerceteze cazul
/ Declansarea unui audit intern, care va incepe in aceasta luna.

Ma astept, acum, sa descoperim si alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio incalcare a legii in Primaria Brasov!”, a anunta Coliban, joi seara.

Primarul Brasovului le cere liderilor PNL sa ii retraga sprijinul politic lui George Scripcaru, care acum este consilier local din partea PNL.

„Toate aceste lucruri s-au intamplat in mandatul vechii administratii, personificata de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL.

De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte buna cu PNL Brasov, care face pasi rapizi in a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natura penala. Si cred ca impreuna vom pune atat municipiul, cat si judetul, pe un fagas de dezvoltare accentuata.

Atunci cand aceasta buna colaborare a fost umbrita, acest lucru s-a intamplat din cauza vechii ‘gasti’ condusa de George Scripcaru.

Cred ca cel mai bun semnal pe care PNL poate sa il dea brasovenilor ca isi doreste sa se desparta de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calitatii de membru in partid.

Le cer domnului Vestea, presedintele PNL Brasov, si domnului Ludovic Orban, premier si presedinte PNL, sa il indeparteze pe George Scripcaru din PNL si, prin urmare, din Consiliul Local Brasov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legatura formala cu aparatul si deciziile administrative din Primaria Brasov.

Consider ca este un gest potrivit in prag de alegeri parlamentare, pentru ca, fara hotie in administratia publica este ceea ce ne dorim cu totii, indiferent de spectrul politic. Pe 27 septembrie asta au decis brasovenii ca isi doresc pentru orasul lor”, mai spune Coliban.

DNA a anuntat, la scurt timp dupa alegerile locale, ca fostul primar al Brasovului, George Scripcaru, este urmarit penal pentru santaj dupa ce l-a amenintat pe patronul unei firme de publicitate care afisa reclame cu candidatul USR PLUS, Allen Coliban, in autobuzele primariei. Scripcaru i-a cerut sa nu mai difuzeze clipurile electorale, in caz contrar firma respectiva urma sa piarda contractul incheiat cu Primaria Brasov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: