Cine a fost Marius Albin Marinescu, eroul conspirationistilor. Colaborator al Securitatii cu numele de cod „Rahova”

news

Moartea lui Marius Albin Marinescu, fondatorul publicatiei „Justitiarul”, a umplut presa conspirationista de omagii la adresa fostului „jurnalist”. Nimeni nu sufla o vorba despre faptul ca Marinescu a fost colaborator al Securitatii comuniste, el punandu-si casa la dispozitia fostei politii secrete.

Elogiat drept un campion al luptei pentru „libertate”, Marinescu a fost in realitate un colaborator al fostei politii secrete comuniste, Securitatea.

„Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, cosmarul din presa al presedintelui Klaus Iohannis, s-a stins din viata”, a scris ortodoxinfo.ro, citand inpolitics.ro. Ortodox Info, site cu orientare prorusa, a fost suspendat pe perioada starii de urgenta, alaturi de „Justitiarul”, pentru propagarea de informatii conspirationiste in legatura cu coronavirusul.

„Si-a dedicat viata luptei pentru dreptate, adevar si libertatea semenilor sai. A avut de indurat represalii colosale ale sistemului ticalosit, deranjat la culme de investigatiile sale”, scrie si napocanews.ro.

„Un gol imens a fost lasat in presa romaneasca de investigatie odata cu plecarea celui dintai jurnalist care a dezvaluit manevrele imobiliare ale sotilor Klaus si Carmen Iohannis. Ne referim la ziaristul Marius Albin Marinescu”,  a scris Lumea Justitiei, site violent anti-DNA.

„A murit un mare luptator al presei, dreptatii si libertatii cuvantului in Romania: Justitiarul Marius Albin Marinescu”, a titrat si activenews.ro.

Din acest cor nu lipseste nici Diana Sosoaca, autocaracterizata drept mare „patrioata”.

„Marele luptator pentru libertate” a fost insa colaborator al Securitatii. El avea numele de cod „Rahova” si si-a pus casa la dispozitia Securitatii. Detalii despre aceste fapte apar in decizia Curtii de Apel din 6.10.2009, prin care judecatorii au respins contestatia lui Marinescu la decizia CNSAS.

Colaborarea lui Marius Albin Marinescu cu Securitatea a inceput in 21 mai 1980. Documentele prezentate in instanta arata ca „paratul a semnat la data de 21.05.1980 un angajament prin care se angaja sa puna la dispozitia Securitatii o incapere din apartamentul detinut in imobilul situat in municipiul Sibiu, strada Gheorghe Doja, nr. 83 (…) si sa nu spuna nimanui, indiferent de persoana, grad de rudenie sau functie, despre aceasta colaborare. Acest angajament a fost dat in fata ofiterului de contrainformatii lt.col. Luca Mihail”, care s–a ocupat de recrutarea paratului, „in calitate de gazda casa de intalniri, potrivit Rapoartelor de investigatie”, se arata in documentele oficiale.

La data semnarii „angajamentului”, Marius Albin Marinescu avea 23 de ani si era operator de cinema in cadrul Intreprinderii Cinematografice Sibiu. El a primit numele conspirativ „Rahova”.

Motivele care au stat la baza recrutarii de catre Securitate a lui Marius Albin Marinescu au tinut si de calitatile lui de tanar „atasat politicii partidului”.

„Recrutarea casei paratului a fost decisa de organele de Securitate pentru tinerea legaturii cu reteaua informativa stabila, cat si in vederea reanalizarii si instruirii acesteia, acesta fiind propus intrucat a satisfacut stagiul militar in cadrul UM 0607 Sibiu, unde a fost cunoscut ca fiind disciplinat, fara vicii, atasat politicii partidului si statului si care este apropiat de ofiterul de contrainformatii care l-a sprijinit in rezolvarea unor probleme personale”, se mai arata in documente.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: