„De ce sunteti mahalagioaica in loc sa faceti legi?”. Primul care a reusit sa-i inchida gura lui Sosoaca – Video

politica

Protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu” a abordat-o, joi, pe senatoarea Diana Sosoaca in fata Ministerului Justitiei, unde aceasta protesta fata de desfiintarea Sectiei Speciale. Intrebata de ce este „mahalagioica”, Sosoaca nu a raspuns, a grabit pasul si a plecat cu o limuzina neagra.

„Puteti sa imi spuneti care este diferenta intre mahalagioaica si senator? De ce sunteti mahalagioaica in loc sa faceti legi?”, a intrebat-o protestatarul direct pe Sosoaca.

Senatoarea nu a raspuns, grabindu-se sa ajunga la masina. In schimb, o sustinatoare a lui Sosoaca l-a atacat pe Morosanu. „Pleaca de aici derbedeule, ca iti dau doua palme! Derbedeule”, a strigat femeia.

Marian Morosonu este unul dintre cei mai curajosi oameni care au iesit in strada, in decembrie 1989, pentru a alunga dictatura comunista. Sorin Rosca Stanescu, acum sustinator al PSD, a spus ca Marian Morosanu a fost „primul tanar care a intrat in Comitetul Central, deschizand practic portile cladirii pentru alungarea lui Ceausescu”.

Morosanu a fost activ si in timpul protestelor din Piata Universitatii din 1990. El a fost prins de minerii adusi de Ion Iliescu la Bucuresti si a fost batut atat de rau incat a ramas pana acum cu un defect de vorbire.

Morosanu a fost arestat dupa Mineriada din 13-15 iunie.

„Cand am intrat in greva foamei la Jilava, mi-au aratat acuzatiile si mandatul de arestare. Incadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei nationale. Pe spatele mandatului scria: ‘A nu fi lasat liber. Reprezinta un foarte mare pericol social’. Ulterior, incadrarea a fost schimbata in infractiune de ultraj, de distrugere si de patrundere frauduloasa intr-o institutie publica. Ulterior am fost judecat in stare de libertate si condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare”, spunea Morosanu pentru Ziarul Ring.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: