Ciolacu anunta „negocieri” pentru a darama guvernul. Derapaj: „Cati romani mai trebuie sa moara pana sa luam o masura, sa plece?”

politica

Marcel Ciolacu a anuntat, marti seara, ca PSD a declansat negocieri cu alte formatiuni politice pentru a sustine o motiune de cenzura. Motiunea ar urma sa fie depusa la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

„Am inceput negocierile cu ceilalti parlamentari in ceea ce priveste sustinerea unei motiuni de cenzura. Am inceput cu formatiunea AUR si cu parlamentarii independenti. Nu cred ca minoritatile nationale vor mai sustine acest guvern mult. Nu stiu nici UDMR cat o sa mai stea sa faca parte dintr-un asemenea guvern”, a declarat Ciolacu in emisiunea Romania 9 de la TVR.

„Cati romani mai trebuie sa moara pana sa luam o masura, sa plece?”, a adaugat Ciolacu.

Si secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat marti ca PSD poarta discutii cu parlamentari si ca intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura spre finalul sesiunii parlamentare. „In momentul in care consideram ca ne apropiem cu o masa critica, suntem aproape de numarul de voturi ca motiunea de cenzura sa treaca, sigur ca vom veni in Parlament cu asa ceva”, a spus Stanescu la Antena 3.

Intrebat marti seara, intr-o emisiune televizata, daca PSD ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura, secretarul general al PSD a raspuns afirmativ.

„Da. Ne gandim la o motiune de cezura, sigur ca motiunea de cenzura va fi mai spre finalul actualei sesiuni parlamentare pentru ca trebuie sa ai o majoritate critica, adica ne gandim cum trebuie sa facem si discutam mereu cu parlamentari in parte si de la minoritati si de la partid de la ei discutam. (…) In momentul in care consideram ca ne apropiem cu o masa critica, suntem aproape de numarul de voturi ca motiunea de cenzura sa treaca, sigur ca vom veni in Parlament cu asa ceva pentru ca este un atribut al opozitiei si putem sa facem lucrul asta”, a declarat Paul Stanescu, la Antena 3.

Paul Stanescu a raspuns si acuzatiilor celor care acuza de non-combat PSD, aflat in opozitie.

„Eu am un raspuns foarte simplu: cine spune ca PSD-ul nu-si face datoria ca partid de opozitie am cerut de fiecare data solutii, sa ne spuna ce ar mai trebui sa facem in plus. Adica, la ceea ce am facut, ce ar mai trebui sa facem in plus. Vorba presedintelui Marcel Ciolacu: ar trebui sa luam benzina sa ne dam foc in fata Parlamentului?

Nici nu stiu ce ar mai trebui sa facem pentru ca de fiecare data am combatut ce au facut ei rau, am venit cu solutii de fiecare data. Deci PSD a venit cu solutii si le-a pus pe masa actualei puteri. Nu stiu ce se poate face mai mult de atat. Deci chiar nu stiu. Daca ne spun oamenii astia care spun ca PSD-ul nu face opozitie asa cum ar trebui, ca face un joc de glezne – am auzit si expresia asta – sa ne spuna ce ar trebui sa facem si eu va asigur ca daca e ceva bun facem, nu se pune problema, dar sa ne spuna ce”, a adaugat Stanescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: