Orban anunta o saptamana de foc in Parlament. Ar putea declansa si demiterea lui Weber

politica

Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a anuntat ca un plen reunit va avea loc saptamana viitoare, probabil marti, pentru a dezbate si vota rapoartele de activitate ale CNA, SRTv si SRR. Acesta a adaugat ca in functie de cum finalizeaza raportul comisiile juridice, este posibil sa intre in plen si procedura demiterii Avocatului Poporului.

„Saptamana viitoare va fi un plen comun, cel mai probabil marti. Vom consulta liderii de grup si vom stabili saptamana viitoare data plenului. E un plen in care trebuie sa finalizam procedurile de constituire a grupurilor parlamentare de prietenie. S-a luat decizia introducerii pe ordinea de zi a sedintei Camerelor reunite si constituirea Grupului Pro America.

Vom avea pe ordinea de zi puncte legate de CNA, de TVR si SRR, rapoarte. In functie de ce se va intampla la comisiile juridice legate de procedura de demitere a Avocatului Poporului, daca se finalizeaza raportul. Vom stabili in Birourile permanente reunite de saptamana viitoare ordinea de zi finala pentru plen”, a afirmat Ludovic Orban marti la Parlament, potrivit News.ro.

Comisiile pentru cultura reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Televiziune si ale Societatii Romane de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 si 2019, condusa in prezent de Doina Gradea. Rapoartele vor fi dezbatute intr-un plen reunit, iar daca Parlamentul le respinge, atunci va fi numita o conducere interimara a SRTv si SRR.

Birourile Nationale ale USR si PLUS au decis, saptamana trecuta, sa sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Decizia a fost luata in urma unei competitii deschise.

Demersurile de revocare a lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului au inceput in luna februarie.
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: