Cum tradeaza Dincu PSD-ul: „Am discutat de mai multe ori cu consilierii lui Iohannis/ Este un dar dumnezeiesc ca PSD a intrat in Opozitie”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a declarat miercuri ca a avut mai multe discutii cu consilierii lui Klaus Iohannis. In urma cu o saptamana, Marcel Ciolacu a anuntat ca nu o sa mai discute niciodaat cu Iohannis pana cand presedintele nu-si cere scuze „cu ‘ciuma rosie’, e cea mai mare mizerie”.

Intrebat in cadrul unui interviu pentru Europa Libera daca a mai vorbit cu Iohannis, Dincu a raspuns ca a discutat de mai multe ori cu consilierii presedintelui.

„Dupa alegerile acestea nu m-am intalnit cu Klaus Iohannis, decat la ambasade. Nu am avut discutii telefonice. (…) Cunosc mai multi consilieri ai presedintelui Iohannis. Am discutat de mai multe ori cu consilierii sai. Nu am tinut chestiuni care tin de politica”, a spus Dincu.

Dincu a mai declarat ca „este un dar dumnezeiesc ca PSD a intrat in Opozitie”.

„PSD a mostenit in 2020 un fel de istorie odioasa dupa perioada in care Liviu Dragnea a fost diabolizat, a schimbat trei guverne ale PSD, peste 100 de ministri. O fragmentare a actiunii politice care nu putea sa duca la o imagine buna.

(…) PSD-ul venea dintr-o situatie destul de dificila. A castigat alegerile, dar faptul ca a intrat in Opozitie, dupa parerea mea, este un dar dumnezeiesc. A avut ocazia sa reflecteze asupra trecutului, sa schimbe ceea ce trebuie schimbat si sa construiasca o noua ideologie, o noua organizare a partidului”, a mai spus Dincu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut in urma cu o saptamana, la Romania TV, ca nu va mai vorbi niciodata cu presedintele Klasu Iohannis pana cand acesta nu-si va cere scuze PSD-ului pentru ca l-a numit drept „ciuma rosie”.

„N-am dom’le ce sa ma inteleg cu el! Pe Iohannis nu-l iert si nu stau de vorba cu el. Pana nu iese public si-si cere scuze cu ‘ciuma rosie’, e cea mai mare mizerie, ca am stat si am tacut pana acum! Sa iasa public sa-si ceara scuze, nu mie, nu parlamentarilor, oamnilor care au votat cu PSD-ul. Vrea sa-i spun la televizor? Stie la fel de bine ca si mine cine-i ‘ciuma rosie’, cine a scos-o. Cum poti sa instigi in halul asta, tu, presedintele Romaniei?”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Desi a criticat foarte dur PSD, presedintele Iohannis nu a folosit niciodata termenul „ciuma rosie” in legatura cu PSD.

„Ciuma rosie” a fost folosit de sutele de mii de manifestanti din Piata Victoriei in timpul Regimului Dragnea, cand PSD a atacat brutal statul de drept.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: