Posibile cauze ale exploziei de la Petromidia: „Nu e o eroare umana cu siguranta. A fost o conducta care s-a fisurat, nu cunoastem detalii, a aparut flacara”

news

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a prezentat vineri primele teorii despre posibilele cauze ale exploziei. „Nu e o eroare umana cu siguranta, o sa investigam si o sa vedem, un echipament care a cedat”, a spus Crudu.

„Din pacate, la instalatia de hidrofinare benzina, in jurul orei 12.30, aparut un incendiu. Flacara, suflul propagat a generat inca trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera in zona a fost prins de suflul acestei explozii. In timpul interventiilor s-au facut eforturi disperate de a-l gasi. Au intrat echipati cu echipament special de protectie impotriva focului. Intr-un final am reusit sa-l gasim, din pacate nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Felix Crudu.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platforma in care sunt diverse echipamente industriale si unde erau in acea perioada cinci persoane.

„La prima vedere, dar o sa investigam cu autoritatile si cu expertii, a fost o conducta care s-a fisurat, nu cunoastem detalii, a aparut flacara. Noi am actionat: se intervine cu planul de urgenta, se opresc toate instalatiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizeaza, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt masuri specifice.

Nu e o eroare umana cu siguranta, o sa investigam si o sa vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Un angajat al rafinariei Petromidia a decedat ca urmare a exploziei produse vineri, iar alte cinci persoane se afla in ingrijire la Spitalul Judetean Constanta, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

„Prioritatea pentru noi, de la inceputul incidentului la rafinaria Petromidia, a fost siguranta angajatilor nostri. Tot personalul rafinariei Petromidia a fost evacuat si procesele tehnologice au fost oprite. Din pacate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii nostri se afla in ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Constanta. Ne pare rau sa informam ca o persoana a fost identificata ca decedata. Suntem alaturi de familiile victimelor in acest moment tragic”, spun reprezentantii companiei.

In acest moment, incendiul a fost stins, potrivit reprezentantilor companiei.

In cursul zilei de vineri, pe platforma Petromidia a avut loc un incident in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorina (HPM).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: