„Rusia, Belarus si Kazahstanul vor INGROPA dolarul”. Ce planuri mai are Putin

pagina verde

Presedintii Rusiei, Belarusiei si Kazahstanului s-au intalnit la Astana pentru a discuta despre o colaborare mai stransa in cadul Uniunii Euroasiatice. Vladimir Putin a declarat ca vrea o moneda unica a Uniunii, despre care expertii din Moscova spun deja ca va „ingropa dolarul”.

„Am cazut de acord sa continuam coordonarea politicii monetare. Credem ca a venit timpul sa incepem sa ne gandim la formarea unei uniuni monetare in viitor. Daca lucram umar la umar, este mai usor sa reactionam la amenintarile economice si financiare externe si sa ne protejam, astfel, piata comuna”, a declarat Vladimir Putin.

Publicatia moscovita Pravda titreaza deja cu satisfactie ca dolarul va fi „ingropat”. Pravda a discutat in acest sens cu un expert in economie, Ghenadi Alpatov, profesor de stiinte politice la Univiersitatea de stat din Sankt Petersburg.

„Ei se tem ca bunurile vor veni din Kazahstan inspre Rusia ca o avalansa. Si atunci ce valuta ar trebui sa foloseasca? Dolarul american este pretutindeni, presupun ca se vor concentra pentru a elimina moneda americana din circuitul intermediar, vor ajunge la o intelegere privind utilizarea monedelor nationale. Probabil ca asa va fi”, a spus expertul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: