Seful UDMR cere „masuri mult mai dure” pentru accelerarea vaccinarii: „Trebuie sa facem ceva, ceva mai mult decat am facut pana acum pentru ca lucrurile nu stau bine”

politica

Vicepremierul Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat marti ca sustine masurile prezentate de ministrul Sanatatii pentru accelerarea campaniei de vaccinare, mentionand ca ar fi de acord si cu unele mult mai dure decat obligativitatea testarii personalului medico-sanitar nevaccinat.

„Doamna ministru a prezentat propuneri care, din punctul nostru de vedere, sunt sustinute, pot fi sustinute si, bineinteles, vor fi mai departe discutii la nivelul Guvernului – si cu restrictii, si cu stimulente -, deci merg impreuna toate aceste lucruri. Trebuie sa facem ceva, ceva mai mult decat am facut pana acum pentru ca lucrurile nu stau bine. Suntem sub 5 milioane de persoane vaccinate, nu se poate sta asa si sunt multe exemple din statele europene si nu numai unde astfel de masuri au avut rezultate. Deci, vom sustine aceste masuri, dar nu vreau sa intru in amanunte cand si sub ce forma. Ministerul Sanatatii trebuie sa vina cu o propunere, Guvernul decide, dar trebuie sa vina cu o propunere exacta, o hotarare de guvern”, a afirmat Kelemen Hunor dupa sedinta coalitiei de guvernare, citat de Agerpres.

Intrebat daca ar fi de acord ca personalul medical sa fie obligat sa se testeze pe banii proprii in cazul in care nu este de acord sa se vaccineze, Kelemen Hunor a spus: „Da, sunt de acord. Eu as fi de acord cu multe lucruri mult mai dure pentru ca, daca nu ar fi fost cateva vaccinuri obligatorii, multi dintre noi nu am sta astazi aici”.

„Deci, eu as fi de acord cu masuri mult mai dure, dar, sigur, lucrurile trebuie vazute in evolutie. Da, sunt de acord cu ce s-a prezentat astazi in coalitie, vom fi de acord si vom sustine aceste masuri”, a adaugat vicepremierul.

El a spus ca sunt multe posibilitati de stimulare a vaccinarii, mentionand ca exista bani pentru acest lucru,

„Da, exista bani, daca ne gandim cat a costat Romania tratamentul legat de COVID-19 in ultima perioada, in jur de 500 milioane, si daca suntem constienti ca urmeaza valul 4, atunci trebuie sa avem masuri proactive, sa reducem cat de mult posibil efectul valului 4”, a subliniat Kelemen Hunor.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat marti ca a propus, in sedinta coalitiei de guvernare, un set de masuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi de recompensa pentru cei care se vaccineaza si restrictive pentru cei nevaccinati – testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat si acces limitat in weekend in zonele neesentiale, mentionand ca acestea urmeaza sa fie discutate cu premierul si cu membrii Comitetului National pentru Coordonarea activitatilor de vaccinare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: