Sef yakuza, condamnat la moarte prin spanzurare. El l-a amenintat pe judecator: „Veti regreta asta pentru tot restul vietii”

externe

O curte de justitie din sud-vestul Japoniei a condamnat la moarte prin spanzurare seful unei puternice organizatii mafiote, informeaza BBC, citat de news.ro.

Tribunalul din Fukuoka l-a gasit vinovat pe Nomura Satoru, in varsta de 74 de ani, ca a ordonat patru atacuri, dintre care unul s-a soldat cu un deces. Verdictul a fost dat in ciuda lipsei unor dovezi directe impotriva lui Nomura, a scris presa locala. El a negat orice implicare in atacuri. Este considerat a fi prima data cand un membru important al mafiei japoneze, yakuza, este condamnat la moarte.

„Am cerut o decizie corecta… Veti regreta asta pentru tot restul vietii”, i-a spus Nomura judecatorului dupa ce a fost pronuntata sentinta marti, potrivit ziarului Nishinippon Shimbun.

Nomura, care conduce sindicatul Kudo-kai din sud-vestul Japoniei, intentioneaza sa faca apel.

Desi procurorii nu au prezentat dovezi clare ca Nomura a comandat atacurile violente, ei au reusit sa sustina ca rolul lui in grupare inseamna ca are responsabilitatea cea mai mare.

In timpul celor patru atacuri, intre 1998 si 2014, seful unei cooperative de pescuit a fost ucis, iar alti trei oameni, inclusiv un politist, au fost raniti.

Judecatorul a descris marti actiunile lui Nomura ca „extrem de vicioase”.

Gruparile yakuza nu sunt ilegale in Japonia, iar ele opereaza frecvent prin companii-paravan. Analistii spun ca gruparile sunt implicate in toate ariile de activitate infractionala din tara, de la trafic de droguri la prostitutie si manipularea bursei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: