Tentativa de lovitura de stat in Sudan. Peste 40 de ofiteri militari au fost arestati

externe

Cel putin 40 de ofiteri militari ar fi fost arestati marti in Sudan dupa o tentativa de lovitura de stat, anunta agentiile internationale de presa.

Televiziunea de stat sudaneza a anuntat marti ca a avut loc o lovitura de stat „esuata” in tara, adaugand ca a existat o tentativa de preluare a controlului asupra cladirii media publice din Omdurman, aflata peste raul Nil de capitala Khartoum.

Consiliul de suveranitate al tarii a declarat ca situatia este sub control si ca fortele de ordine vor incepe imediat interogarea suspectilor.

O sursa militara de rang inalt a declarat pentru agentia franceza de stiri AFP ca mai multi ofiteri „au fost implicati in aceasta tentativa, dar au fost imediat suspendati”.

Khartoum a cunoscut o lovitura de stat reusita cu doar doi ani in urma, cand presedintele de lunga durata Omar al-Bashir a fost inlaturat. De atunci, Sudanul a fost condus de un consiliu guvernamental de tranzitie care contine atat membri civili, cat si militari.

Cu toate acestea, consiliul nu a reusit sa reconcilieze diviziunile politice profunde care au existat inca din epoca Bashir. Mai mult, acestia au lansat reforme economice dure pentru a se califica pentru imprumuturi de la Fondul Monetar International, care s-au lovit de rezistenta poporului sudanez.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: