Citu, abordat inainte de intalnirea cu PSD: „Am luat bataie in 10 august si acum ii aduceti la putere”. Reactia absurda a lui Citu – Video

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a fost asteptat in curtea PNL de protestatarul Marian Morosanu „Ceausescu” inainte de a merge la intalnirea cu liderii PSD. Protestatarul i-a catalogat pe liderii PNL drept „tradatori”.

„Ne tradati, ne tradati din nou? Domnu’ Citu, am aici o o sticla de vin PSD-PNL, vinul tradarii”, l-a abordat protestatarul pe Citu.

Sigur nu voi semna niciodata o motiune cu AUR si nu noi vota o motiune de la PSD. Nu voi vota o motiune cu AUR”, si-a repetat poezia Florin Citu.

„Am luat bataie in 10 august si acum ii aduiceti la putere. De ce nu aveti o discutie si cu Iliescu?”, a strigat protestatarul in urma lui Citu.

Mai multe discutii au avut loc miercuri seara intre liderii PNL si presedintele Klaus Iohannis, pe de o parte, si PNL si PSD pe de alta parte, au precizat surse politice. Pesedistii au transmis ca si-ar dori cateva ministere de forta, precum Internele si Finantele, in timp ce liberalii au primit de la presedintele Romaniei mandat clar sa nu renunte la functia de premier. Deja sunt vehiculate nume pentru ministerele pe care PSD le-ar dori in Guvern, printre acestea fiind Gabriela Firea si viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, informeaza news.ro.

Liberalii urmeaza sa discute cu social-democratii in ce conditii s-au putea forma o majoritate in jurul celor doua partide. Surse din PSD au precizat ca social-democratii vor avea pretentia la cateva ministere importante, precum Internele si Finantele Publice, iar printre liderii care ar urma sa fie in Guvern se afla Vasile Dincu sau Paul Stanescu.

La Finante, PSD ar vrea sa il convinga pe viceguvernatorul BNR Leonardo Badea sa preia postul, iar la Munca sunt vehiculati Gabriela Firea si Marius Budai. Si Mihai Tudose ar dori sa faca parte din viitorul Executiv PNL-PSD, sustin sursele citate.

In schimb, PSD ar fi de acord ca PNL sa dea premierul, desi oficial a anuntat ca va merge cu propunere de prim-ministru la consultarile de la Palatul Cotroceni.

O intalnire de tatonare a avut loc deja intre liberali si social-democrati, inainte de intalnirea oficiala care va avea loc la Parlament, joi. Initial, cele doua partide au anuntat ca ora intalnirii este 14.00, pentru ca apoi sa o amane la 15.00 iar ultima varianta este ora 16.00. Discutiile ar urma sa aiba loc in Salonul Spaniol de langa Cabinetul presedintelui interimar al Camerei Deputatilor, Sorin Grindeanu.

Presedintele PNL Florin Citu a avut o discutie, miercuri seara, si cu presedintele Klaus Iohannis, revenit in tara de la Summit-ul pentru Schimbarile Climatice care a avut loc la Glasgow. Seful statului le-ar fi transmis celor de la PNL sa nu renunte sub nicio forma la functia de premier in viitorul Guvern, potrivit surselor politice.

Florin Citu se afla deja in dificultate pentru ca, in negocierile cu USR, a transmis ca si-ar dori sa fie tot el propunerea de premier, iar cei de la USR au respins aceasta varianta, fiind mai deschisi la propunerea Nicolae Ciuca premier.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: