PNL sustine ca este „socat” de decizia CSM de a-l exclude din magistratura pe Cristi Danilet: „Este o palma pe obrazul CSM si al Inspectiei judiciare”

politica

Cristi Danilet, pensionare, CSM, decizie

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scantei (PNL), a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, ca a fost un soc decizia CSM de a-l revoca din functie pe judecatorul Cristi Danilet, pentru niste filmulete de pe internet, ea apreciind ca este ”o palma” pe obrazul Consilului Superior al Magistraturii si al Inspectiei Judiciare.

”A fost un soc o astfel de decizie. Confruntarile lui, luarile de pozitie, critice, poate in dezacord cu ale colegilor, nu justifica o excludere”, a spus Iulia Scantei, precizand ca ”este o palma pe obrazul CSM si al Inspectiei judiciare”.

Potrivit senatoarei PNL, aceast decizie a fost permisa ”de o legislatie care nu a fost modificata, legile justitiei”.

Iulia Scantei a mai declarat ca atat CSM cat si Inspectia Judiciara ”au ajuns o reflexie a sistemului politic”.

Despre schimbarea din functie a sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, senatoarea a aratat ca actuala lege nu permite schimbarea lui din fruntea Inspectiei Judiciare, precizeaza news.ro.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Danilet pentru „manifestari pe retelele de socializare”.

Judecatorul a precizat ca sanctiunea i-a fost aplicata pentru filmulete publicate pe TikTok si ca va face recurs.

Vicepresedintele USR Dan Barna a anuntat, marti, printr-o postare, ca formatiunea va sesiza Comisia Europeana in legatura cu decizia absurda a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecatorul Cristi Danilet.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: