Ciolos da dovada de MANA FORTE: „Cei din conducerea ISU nu mai au ce cauta in sistem”

news

Premierul Dacian Ciolos a cerut, miercuri, la sedinta de Guvern, demiterea conducerii ISU Bucuresti-Ilfov dupa scandalul incendiului din clubul Colectiv.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem.

Va rog sa confirmati ca cei de la conducerea ISU Bucuresti au fost demisi si ca nu mai au ce cauta in conducerea ISU sau in ISU ca atare pentru ca e pacat ca din cauza unor astfel de comportamente sapam la credibilitatea unei institutii care se afla in prima linie a serviciului public. Am inteles ca a fost suspendata conducerea, vreau sa ma asigur ca este demisa si ca niciodata cei care au fost la conducerea ISU Bucuresti nu se mai pot intoarce. Stiu ca sunt niste reguli la militari, dar vreau sa ma asigur ca cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce cauta in sistem”, i-a transmis Ciolos ministerului Toba, la inceputul sedintei saptamanale de guvern.

In sedinta Guvernului, premierul Dacian Ciolos l-a rugat pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, sa ii transmita lui Raed Arafat ca asteapta de la el un plan de reforma si de restructurare a ISU.

„O sa va rog sa-i transmiteti domnului Arafat ca astept de la dansul, in perioada imediat urmatoare, un plan de reforma si de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde inteleg ca sunt sincope, pentru ca ceea ce am aflat astazi si domnul Arafat mi-a spus ca si dansul a aflat abia ieri seara, faptul ca cei de la ISU Bucuresti pe partea de prevenire fusesera deja informati de problemele de la Clubul Colectiv si, in loc sa mearga sa faca verificari acolo si sa ia masurile necesare, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra obisnuita, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunandu-le ce sa faca fara sa verifice concret pe teren(…) Sunt aproape convins ca nu e o situatie singulara. (…) Am discutat cu ministrul Toba si cu Raed Arafat situatia de la ISU Bucuresti. Arata ca acolo sunt probleme structurale, nu o situatie punctuala. Sunt deficiente care trebuie corectate. Ma bucur ca in programul de Guvernare am introdus si obiectivul privind interventia in astfel de situatii”, a adaugat premierul.

Ministrul MAI, Petre Toba, i-a spus premierului ca secretarul de stat Raed Arafat a fost informat, marti, ca inca de la sfarsitul lunii septembrie o societate comerciala care organiza evenimente in Clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si conducerea ISU Bucuresti ca acolo urmeaza sa aiba loc un eveniment la care ar fi urmat sa participe foarte multi oameni.

„In momentul in care am avut aceasta informatie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toata situatia de fapt sa fie inaintata de urgenta la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi valorificata la dosarul penal al cauzei si intrega conducere a ISU Bucuresti-Ilfov a fost pusa la dispozitie pana la definitivarea situatiei, urmand ca in cursul zilei de astazi sa imputernicim pe altcineva sa asigure continuitatea comenzii la structura respectiva”, a declarat Toba.

Acesta i-a mai spus premierului ca in acest caz la ISU Bucuresti-Ilfov a fost inceputa o „verificare de sistem” pentru a vedea ce masuri trebuie luate la aceasta structura, inclusiv cu „transparenta a tot ceea ce inseamna sponsorizari”. Ministrul a precizat ca toate aceste sponsorizari vor fi afisate pe site-ul institutiei, pentru transparenta.

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a fost suspendata, urmand ca in cursul zilei de miercuri seful IGSU sa desemneze o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii. Decizia vine in urma anchetei privind tragedia de la Colectiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: