Proiect de lege, sefii de CJ sa primeasca dreptul la girofar albastru pe masina. Deputati PSD: „Recunoastere a locului in ierarhia unui stat de drept a presedintilor de CJ”. Plus pasapoarte diplomatice

politica

Dumitru Buzatu, Corneliu Bichinet, inchisoare, balet, limba chineza

Mai multi deputati PSD au inaintat un proiect de lege prin care solicita ca si preşedinţii consiliilor judeţene sa aiba dreptul sa-si instaleze girofar de culoare albastra pe autovehicule, beneficiind astfel de prioritate de trecere in fata altor participanti la trafic.

Iata cum isi argumenteaza solcitarea deputatii PSD, conform site-ului Profit.ro:

”Având în vedere disfuncţionalităţile şi problemele semnalate în mod constant de către autorităţile administraţiei publice, ca urmare a neadaptării cadrului legal actual care reglementează organizarea şi funcţionarea acestor autorităţi la realităţile socioeconomice, la complexitatea şi dinamica activităţilor aferente furnizării serviciilor publice esenţiale pentru cetăţeni, propunem această completare legislativă în directă legătură cu atribuţiile preşedinţilor de consilii judeţene care sunt şi vicepreşedinţi ai comitetelor pentru situaţii de urgenţă, calitate în care participă în diverse întruniri sau misiuni cu caracter de urgenţă”.

”Spre deosebire de lumina roşie, participanţii la trafic nu sunt obligaţi să oprească, ci doar să acorde prioritate”, mai arata autorii proiectului.

In plus, conform initiatorilor, o astfel de masura ar fi ”o consecinta firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de consilii judeţene în ierarhia unui stat de drept”.

Pentru a confirma acest rol, printr-un alt proiect, aceiasi deputati prevad introducerea preşedinţilor de consilii judeţene în rândul categoriilor de persoane care pot obţine paşaportul diplomatic.

Lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere, iar printre autovehicule care au drept sa circule cu girofar albastru, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, se numara cele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, ANAF, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale sau serviciilor speciale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: