Ciolos intervine si-l pune la punct pe Grindeanu: „La munca si lasati justificarile! Dupa ce a fost tavalit de Dragnea, iar tine sa se faca de ras”

politica

Dacian Ciolos, resturi, Schengen, Marcel Ciolacu

Presedintele USR, Dacian Ciolos, intervine si il pune la punct pe Sorin Grindeanu dupa ce acesta a lansat luni atacuri politicianiste la adresa fostului ministru al Transporturilor, Catalin Drula. „Ca orice pesedist competent, Sorin Grindeanu a inceput cu scuze pentru ca lucrurile nu se misca la fel de rapid si nu face altceva decat sa demonstreze ca nu cunoaste nici domeniul pe care l-a pus partidul sa-l gestioneze si nici elementele bunului-simt elementar in viata, dar si in politica”, subliniaza Ciolos.

La munca, domnule Grindeanu! Si lasati justificarile, ca nu va ajuta. De cate ori ajunge in vreo functie publica, Sorin Grindeanu tine neaparat sa se faca de ras. Dupa ce a fost tavalit si umilit de Liviu Dragnea, pentru care a jucat cu succes rolul de interpus, de papusa politica gata sa distruga justitia, domnul Grindeanu are senzatia ca acum chiar e ministru la Transporturi. Asa ca primul lucru pe care a gasit de cuviinta sa-l faca a fost sa calce pe grebla dand vina pe greaua mostenire de la Catalin Drula, fost ministru USR al Transporturilor.

In cele doar opt luni de mandat, Catalin Drula nu s-a plans deloc si a muncit in fiecare zi pentru marile proiecte de infrastructura ale Romaniei, pentru care a si obtinut bani – si din bugetul national, si prin PNRR. Santierele deschise sau redeschise in mandatul lui le-a vazut toata lumea, viteza de executie a lucrarilor, de asemenea.

Ca orice pesedist competent, Sorin Grindeanu a inceput cu scuze pentru ca lucrurile nu se misca la fel de rapid si nu face altceva decat sa demonstreze ca nu cunoaste nici domeniul pe care l-a pus partidul sa-l gestioneze si nici elementele bunului-simt elementar in viata, dar si in politica.

Si, ca sa fie meniul complet, am vazut, de curand, ca s-a laudat cu OUG 14, care a anulat OUG 13, unul dintre cele mai grave derapaje pe justitie din ultimii 30 de ani. Domnule Grindeanu, daca tot sunteti la momentul aducerii aminte, spuneti oamenilor cu barbatie cum ati fost constient ca, daca incercati sa-l scapati pe Dragnea de inchisoare, Romania pierdea marea sansa de a intra in Schengen in 2017, lucru pe care vi l-am spus la momentul de predare-primire a mandatului de prim-ministru. Si ati ratat-o. Incercati sa nu ratati si aceasta a doua sansa, pe care – in treacat fie spus – nu o meritati. Asa ca, din decenta pentru romani, vorbiti mai putin decat o faceti si munciti mai mult decat mintiti”, i-a transmis Ciolos lui Grindeanu.

Fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula, a lasat zero kilometri de autostrada deschisi si alti 24 de kilometri, pe lotul 2 Sebes – Turda, cu lucrari blocate, afirma actualul ministru, Sorin Grindeanu.

„Nu vreau sa reamintesc de promisiunile domnului Drula (Catalin Drula, n.r.) care vorbea de deschiderea circulatiei pe 100 km de autostrada in 2021: a lasat zero km deschisi + 24 de km de autostrada (pe Sebes-Turda lotul 2)- cu lucrari blocate”, a scris, luni, pe Facebook, Grindeanu.

In ceea ce priveste contractul pentru completarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Ploiesti – Brasov, ministrul Transporturilor afirma ca predecesorul sau a semnat un contract in care pe o pagina sunt prevazute 30 de luni pentru prima etapa si 46 de luni pentru etapa a doua, in timp ce, pe alta pagina, sunt prevazute 46 de luni care includ ambele etape.

„Domnul Drula stie, doar se face ca nu stie si aude selectiv. Acesta este probabil motivul pentru care a semnat un contract pentru completarea SF Ploiesti- Brasov in care: pe o pagina scrie negru pe alb 30 de luni pentru etapa I si 46 de luni pentru etapa a II (cu startul logic dupa finalizarea primei etape!); iar pe alta pagina scrie ca sunt 46 de luni care includ etapa I + etapa a II-a! Vorbim de un contract din care fiecare intelege ce vrea si despre care Catalin Drula se lauda ca l-a urmarit cu atentie in perioada in care a fost ministru. L-a urmarit atat de atent incat nici el nu mai stie ce scrie in el! Sau stie prea bine?!”, a mai aratat Sorin Grindeanu pe reteaua de socializare.

Totodata, acesta il acuza pe Drula ca incearca sa mute atentia opiniei publice, spunand ca licitatia a fost lansata pe vremea ministrului Lucian Bode si trece peste faptul ca de fapt el a semnat un contract vag si interpretabil.

„Ce nu mai spune fostul ministru este ca pe parcursul celor 10 luni care au trecut de la semnarea contractului: in 8 luni a fost titular al acestei institutii! Domnul Drula se face ca nu intelege nici ce aude. Dovada…reactia sa la cei peste 80 de km de drum de mare viteza care au termen contractual de finalizare anul acesta: adica 2022. Si fara sa ma antepronunt, am spus simplu – peste 80 de km: Sectorul de autostrada Chiribis – Biharia, in lungime de 28,55 km; Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, cuprins intre Craiova si Robanesti, de 17,7 km; Tronsonul 2 al Drumului de mare viteza al Drumului Expres Craiova-Pitesti, cuprins intre Robanesti si Valea Mare, de 39,85 km”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Anterior in cursul zilei de luni, fostul titular de la Transporturi, Catalin Drula, a scris tot pe Facebook ca se aduna gafele noului ministru de resort aratand ca acesta nu stie ca are in lucru 300 de kilometri de autostrada si un drum expres.

„Mi-am zis ca sunt emotiile inceputului, dar se cam aduna gafele ministrului Grindeanu. Sa nu stii ca ai in lucru 300 km de autostrada si drum expres si sa spui ca „sunt in lucru undeva la peste 80 de kilometri” e deja cam mult. Ii atasez mai jos lista completa a proiectelor ca sa fie mai usor de retinut. Apoi, legat de autostrada de pe Valea Prahovei, dl. Grindeanu se razboieste cu „fostul ministru” si gafeaza din nou, nestiind ca nu se refera la mine, ci la colegul de masa din Guvern, dl. Bode. Licitatia pentru contractul de proiectare cu toate termenele de acolo (citate gresit de altfel, inca o gafa) este lansata si cu oferte depuse in mandatul dlui Bode din 2020″, a aratat Catalin Drula.

Reactiile celor doi vin la o zi dupa ce Sorin Grindeanu a aratat, la Digi24, ca spera ca in 2022 sa se circule pe o parte din cei 80 de kilometri de autostrada care sunt in lucru in prezent, sa dea drumul la podul suspendat de la Braila si sa existe drone pe santierele din Romania pana in vara acestui an.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: