ISIS a luat acum la TINTA Marea Britanie. Sunt asteptate ATENTATE ca la Paris „in urmatoarele saptamani”

externe

Un inalt oficial european in domeniul combaterii terorismului a declarat pentru CNN, joi seara, ca organizatia terorista Stat Islamic pune la cale un atac in Marea Britanie, potrivit unor informatii obtinute de serviciile de informatii.

Informatii obtinute prin agentii europene de securitate ar indica faptul ca ISIS are intentia de a ataca Regatul Unit „in urmatoarele saptamani”, intr-o continuare a ceea ce s-a intamplat la Paris, a declarat oficialul.

Serviciile secrete sugereaza ca atacurile ar putea comise de britanici care au fost in Siria si s-au alaturat ISIS, fiind acum insarcinati de catre conducerea asa-numitului califat sa se intoarca acasa si sa execute atentate.

Nu este clar cum va fi infaptuit atacul si nici locul in care va avea loc. Cu toate acestea, oficialul sustine ca ingrijorarile in acest sens au fost sporite de votul din Camera Comunelor, de miercuri, pentru autorizarea loviturilor aeriene britanice impotriva ISIS, din Siria.

Oficialul nu a spus daca aceste informatii sunt legate de arestarea unui agent britanic al ISIS – aflat in conexiune cu „John Jihadistul” – in Turcia, in luna noiembrie.

Aine Lesley Davis, un agent britanic ISIS, a fost arestat in Istanbul in aceeasi zi in care au avut loc atacurile de la Paris. Acesta isi planificase sa calatoreasca in Europa pentru a comunica o serie de comenzi pentru atacuri teroriste planuite, a declarat un oficial turc pentru CNN. luna trecuta. Informatia a fost consemnata prima data de catre ziarul turc Hurriyet, potrivit Pro TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: