Rusia sustine ca a distrus cu rachete cu raza lunga de actiune un „centru de antrenament pentru mercenari straini” din Ucraina

externe

Armata rusa a anuntat marti ca a efectuat atacuri cu rachete cu raza lunga de actiune, lansate de pe mare, asupra a ceea ce a descris ca fiind un centru de antrenament pentru fortele ucrainene de operatiuni speciale din sudul Ucrainei.

„In seara zilei de 4 aprilie, arme de mare precizie cu raza lunga de actiune lansate de pe mare in apropierea orasului Ochakiv au distrus un centru de antrenament pentru fortele ucrainene de operatiuni speciale, care era folosit, printre altele, pentru a gazdui mercenari straini”, a declarat intr-un comunicat generalul-maior rus Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, citat de CNN.

CNN nu a putut verifica imediat aceasta afirmatie. Armata rusa ii descrie pe strainii care s-au oferit voluntari sa lupte pentru Ucraina drept „mercenari”.

Konashenkov a adaugat ca fortele rusesti au lansat din aer rachete de precizie care au vizat instalatii de depozitare a combustibilului in patru locatii: Kremenets, Cherkasy, Zaporizhzhia si Novomoskovsk.

Fortele rusesti au vizat instalatii de aprovizionare si depozitare a combustibilului din toata Ucraina inca de la invazie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: