Ucraina este „totusi pregatita” sa poarte convorbiri cu Rusia, anunta presedintele Zelenski

externe

Ucraina este ”totusi pregatita” sa poarte convorbiri cu Rusia, aflate intr-un punct mort dupa descoperirea atrocitatilor din orasele ucrainene eliberate, a declarat sambata presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP, citata de Agerpres.

”Noi suntem pregatiti sa luptam si, in paralel, sa cautam cai diplomatice pentru a opri acest razboi. Pentru moment, avem in vedere un dialog in paralel”, a dat asigurari seful statului ucrainean intr-o conferinta de presa comuna cu cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat in vizita la Kiev si la Bucea, oras devenit simbol al atrocitatilor invaziei ruse.

Pe de alta parte, ministrul sanatatii ucrainean Viktor Liasko a anuntat sambata ca peste 20 de spitale ucrainene au fost ”distruse complet” in timpul invaziei ruse. De asemenea, peste 300 de spitale si alte institutii medicale au fost avariate partial.

Liasko a precizat ca spitale din orase ca Bucea si Irpin au fost repuse in functiune, insa este nevoie de anumite reparatii la aceste obiective.

La 24 februarie, Rusia a lansat o invazie militara de amploare asupra Ucrainei, Moscova sustinand ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: