Eroism in Ucraina: Cum a ajuns un pastor sa comande un batalion de 120 de civili deveniti soldati

externe

Oleg Magdich, un pastor ucrainean, tata a doi copii, se afla in prezent in postura de voluntar, fiind comandantul unui batalion compus din 120 de soldati cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani.

El a marturisit pentru CNN ca soldatii se pregatesc pentru dislocarea in sudul Ucrainei, dupa ce au luptat pe linia frontului la nord de Kiev. ”Dupa primul bombardament, toata lumea vrea sa sape transee”, afirma el. Credinta il tine in viata, a marturisit Magdich, iar sotia sa este o eroina, deoarece nu a vrut sa plece in Europa, ci a ales sa ramana in Ucraina si ”sa astepte victoria”, in timp ce ii ajuta pe ucrainenii stramutati din interiorul tarii.

Oleg Magdich a declarat pentru CNN ca majoritatea soldatilor din batalionul sau erau civili inainte de razboi si au trecut prin cateva saptamani de antrenament intens.

”80% din unitatile mele sunt oameni care nu au tinut niciodata o arma in mana in viata lor. Sunt soferi de camion obisnuiti, avocati (…)”, a spus Magdich, potrivit News.ro.

El a precizat ca nu au fost soldati raniti in batalionul sau in ultima lor misiune de langa Kiev si a spus ca multi dintre ei s-au grabit sa invete sa lupte odata ce a inceput razboiul.

”In primele zile, incercau sa se certe cu mine si sa spuna de ce nu ar trebui sa faca ceea ce le spun eu sa faca, cum ar fi sa sape transee. Dar va spun ca, dupa primul bombardament, toata lumea vrea sa sape transee”, a subliniat el.

Credinta sa il tine in viata, sustine Magdich. De asemenea, si-a laudat familia pentru munca pe care o face pentru altii. Sotia lui se afla in vestul Ucrainei, ajutand ucrainenii stramutati in interiorul tarii cu hrana si cazare, si lucreaza cu femei si copii pentru a oferi asistenta psihologica.

”Ea este eroina mea. Nu a vrut sa mearga in Europa. A decis sa ramana in Ucraina si sa astepte victoria acolo”, a explicat el.

Fiul lor cel mic s-a alaturat Fortelor de Aparare Teritoriala care apara vestul Ucrainei si ”isi doreste foarte mult sa fie cu mine. Dar i-am spus ca are o sarcina mai importanta. Trebuie sa aiba grija de mama lui. Deci, asta face in acest moment”, a adaugat Magdich.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: