Kremlinul anunta ca „tarile neprietenoase” au devenit „tari ostile”. Si Romania se afla pe lista neagra a „neprietenilor”

externe

kremlin

Tarile care erau considerate pana in prezent „neprietenoase” la adresa Rusiei pot fi de acum numite tari „ostile”, intrucat acestea duc un razboi pe plan diplomatic, politic si economic impotriva Federatiei Ruse, a declarat marti purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agentia de presa Interfax, informeaza Agerpres.

„Orice razboi se termina cu pacea, iar aceasta lume va fi una in care vocea noastra va fi auzita, in care ne vom simti confortabil, in siguranta si in care vom sta cu incredere”, a punctat el, vorbind la conferinta educationala ‘Noi Orizonturi’, recunoscand astfel ca asa-numita ‘operatiune militara speciala’ in Ucraina este un razboi, noteaza EFE.

Peskov a spus ca tarile occidentale, inclusiv SUA, poarta un „razboi hibrid” impotriva Rusiei in acest moment.

„Nu se limiteaza la consilierii militari britanici si americani care ii invata pe nationalistii ucraineni inarmati ce sa faca si le ofera si informatii operative. Nu, acesta este un razboi diplomatic si politic. Se fac incercari de a ne izola pe plan international, iar aceasta este un razboi economic”, a declarat Peskov, in cadrul forumului organizat de societatea ‘Znanie’ (‘Cunoasterea’).

„Le numim in continuare intr-un mod bland drept state ‘neprietenoase’. Dar as spune ca deja acestea sunt state ‘ostile’ pentru ca ceea ce fac ele este razboi”, a insistat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

„Dreptul la proprietate privata a incetat sa mai fie sacru, dreptul la active a incetat sa mai fie sacru, iar banii nostri nationali, care ne-au fost sechestrati, au fost blocati”, a pus Peskov, care, impreuna cu actuala sa sotie Tatiana Navka, celebra patinatoare (de altfel, de nationalitate ucraineana, fiind nascuta la Dnepropetrovsk), si copiii sai adulti se afla pe lista cu sanctiuni occidentale.

„Uneori se pare ca insasi existenta Rusiei ca stat irita Occidentul colectiv in mod semnificativ si acesta nu se va opri de la nimic pentru a nu ne permite sa ne dezvoltam asa cum ne dorim si sa traim asa cum ne dorim”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Rusia va depasi aceasta perioada de „furtuna perfecta” si isi va atinge toate obiectivele, intrucat Vladimir Putin „stie incotro isi duce tara” si se bucura de sprijinul populatiei, a mai declarat Peskov, afirmand ca, daca o tara „nu actioneaza ferm si nu isi apara cu curaj interesele existentiale, ea isi va pierde independenta, suveranitatea si nu va mai putea lua propriile decizii”.

Moscova considera ‘neprietenoase’ toate statele care i-au impus sanctiuni dupa invazia in Ucraina, inclusiv Japonia, SUA si toate statele membre ale Uniunii Europene.

La 14 mai, ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmase ca tarile occidentale au declarat Rusiei un razboi hibrid total, acuzand SUA ca au pregatit actuala criza inca de la finele Razboiului rece, si spunand ca Moscova accepta aceasta provocare, potrivit RBC.ru.

La randul sau, Dmitri Peskov a afirmat ca Rusia „are totul” pentru a surmonta conflictul (din Ucraina) cu Occidentul, asa cum Kremlinul il numeste in mesajele adresate audientei interne, si a asigurat ca „la ora actuala, o tara nu poate fi izolata nici economic, nici diplomatic, nici informational”. „Avem propriile noastre tehnologii si avem posibilitatea de a inlocui importurile”, a asigurat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: