Dispret PSD-ist la adresa oamenilor simpli, care muncesc din greu. Solomon: „Economia Romaniei nu sta in femeia de serviciu”

politica

Deputatul PSD Adrian Solomon, presedinte al Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, a avut o reactie dispretuitoare tocmai la adresa oamenilor simpli, carora PSD li se adreseaza, cand a fost intrebat de Europa Libera despre supraimpozitarea contractelor part-time. 

Mediul de afaceri reclama ca guvernul a decis supraimpozitarea contractelor part-time fara o consultare reala si fara a tine cont de situatia economica. „Vor lovi in oamenii care munceau real part-time”, afirma specialistii.

Supraimpozitarea contractelor part-time (cu jumatate de norma) la nivelul contractelor full-time (norma intreaga – 40 de ore pe saptamana) se va realiza de la 1 august 2022, dar efectele incep sa se simta pe piata muncii.

Conform deciziei guvernului, contributiile de asigurari sociale datorate de persoanele fizice care obtin venituri in baza unui contract cu timp partial nu pot fi mai mici decat in cazul salariului minim brut pe tara. Astfel, o persoana care avea un contract de doua sau patru ore pe zi va fi taxata ca una care are contract pentru opt ore pe zi.

Analistul financiar Adrian Benta afirma ca exista contracte part-time care ascund opt ore de munca, dar crede ca, in prima faza, masura va lovi in „persoanele sincere care aveau doar un contract part-time”.

Un exemplu oferit de analistul economic este cel al oamenilor care fac curatenie in blocuri si nu sunt angajati de o firma.

Deputatul Adrian Solomon (PSD), presedintele Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, a avut o reactie dispretuitoare cand a fost intrebat de Europa Libera despre acest subiect.

„Nu cred ca economia Romaniei statea in femeia de serviciu si nu cred ca ea a fost tinta… E greu de venit cu exemplul cu femeia de serviciu pentru a schimba legea. Nu acesta este exemplul care trebuie sa ni se aduca in vedere. Unde e problema?”, a spus Solomon.

Reprezentantul PSD a laudat masura guvernului si sustine ca este necesara.

„Este cea mai corecta solutie, a mai functionat si intre 2018 si 2020. Nu cred ca exista un om care sa traiasca din doua ore de munca. Ceilalti, care sunt colectionari de contracte de cate doua ore, vor plati doar pentru un contract norma intreaga, nu pentru patru contracte”, a fost pozitia presedintelui Comisiei de Munca din Camera Deputatilor.

Solomon nu ar fi trebuit sa mai fie in Parlament dupa ce a provocat un scandal monstru intr-o saormerie din centrul Capitalei, unde si-a batut joc de un casier care i-a cerut sa respecte masurile sanitare. Ciolacu a promis atunci ca Solomon nu va ma ajunge pe liste, insa nu s-a tinut de cuvant.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: