Zelenski confirma succesele militare din sud: „Avansam pas cu pas”. Peste 2.000 de rusi sunt incercuiti complet

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sambata seara, ca fortele armate avanseaza pas cu pas in regiunea Herson.

„In primul rand, putem spune acum despre regiunea Herson ca fortele armate ale Ucrainei avanseaza pas cu pas in regiune. Atacul de astazi cu rachete rusesti asupra Odesei, in portul nostru, este unul cinic si a fost si o lovitura pentru pozitiile politice ale Rusiei insasi. Daca cineva din lume ar mai putea spune ca este posibil un fel de dialog cu Rusia, este nevoie de un fel de acorduri, atunci asta se intampla.

Rachetele rusesti Kalibr de astazi au distrus insasi posibilitatea unor astfel de declaratii. Si vedem unanimitatea absoluta a reactiei lumii la aceasta greva. Ocupantii nu mai pot insela pe nimeni. Printre altele, in urma acestei lovituri,,a fost avariata si cladirea Muzeului de Arta Odesa. Rachetele lovesc foarte aproape de obiectivele istorice din Odesa .Aceasta aparenta barbarie ruseasca ne aduce si mai aproape de obtinerea armelor de care avem nevoie pentru victoria noastra”, a spus Zelenski.

El i-a multumit presedintelui american Joe Biden pentru noul pachet de asistenta de securitate de 270 de milioane de dolari.

„Va veni ziua in care rachetele isi vor pierde sensul pentru ocupanti. Vom face tot ce este necesar pentru a obtine in continuare sisteme moderne si eficiente de aparare aeriana. Este scopul nostru”, a mai spus el.

Citeste si: Ofensiva de succes a Ucrainei in sud, a incercuit complet peste 2.000 de rusi. Rusii cer disperati un „coridor verde”, ucrainenii raspund dur: „Predati-va sau veti fi eliminati”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: