Primar PSD din Vaslui: „Avioanele militare alunga norii de ploaie, ne-am saturat sa tot fim chinuiti. Peste tot au cazut precipitatii, numai la noi nu”

politica

Mihai Moraru, primarul PSD din comuna Stefan cel Mare, judetul Vaslui, sustine ca avioanele militare care fac antrenamente in zona au alungat norii de ploaie.

“Ne-am saturat sa tot fim chinuiti de avioanele militare care cica efectueaza antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem ca acesti piloti isi bat joc de satenii nostri, facand piruiete in aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, pana aproape de varfurile stalpilor de inalta tensiune. Varianta cu antrenamentele pica, fiindca daca ar fi asa, nu ar face acrobatii in aer sau piruiete, de zici ca a venit balciul. Zborurile acestora sperie animalele pe camp, cainii latra in curti non-stop.

Ieri se adunasera cativa norisori de ploaie deasupra noastra si trageam nadejde la o ploaie pe care o asteptam de trei luni. Normal ca de la zborul avioanelor norii s-au risipit si nu a mai plouat. Peste tot au cazut precipitatii, numai la noi nu! I-as intreba pe domnii de la MAPN, de unde au atat cherosen la dispozitie acesti piloti si de ce paraduiesc banii publici pe zborurile lor in figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figuratie! Eu vorbesc atat in nume personal, cat si in numele oamenilor din comuna, satui sa tot auda de razboi si de iminenta izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Macar sa ne scuteasca cu asa zisele lor antrenamente. Poate sa le faca si in alta parte. Noi la Stefan cel Mare ne-am saturat”, a declarat primarul pentru publicatia Vremea Noua.

Intr-o declaratie pentru G4Media.ro, primarul PSD a repetat aceste acuzatii halucinante.

„Alaltaieri se pornisera niste nori si spre comuna noastra, s-au invartit juma de ora patru aeronave incat i-au raspandit imediat. Intrebarea mea este: nesimtirea nu are limita? Acest comandant care isi trimite acele avioane pana la Stefan cel Mare? Ce, avem noi ceva de ascuns aici? Avem o zona de inspectie a lor si nu stim noi? Survoleaza doar deasupra comunei si doar in acelasi loc”, a acuzat primarul.

„Am cerut la biroul de presa al MApN sa-mi dea un raspuns oficial din partea ministerului, cine ii trimite aici? Am intrebat si astept un raspuns din partea Ministerului Apararii. Eu ma gandesc ca la vremurile astea, de consuma ei atat de mult combustibil, inseamna ca au rezerve foarte mari, si atunci sa nu se mai planga statul roman ca nu are bani de una sau de alta.

Si sunt avioane care merg pe sus si pot cadea oricand, avand in vedere ca ne uitam la televizor cum in alte parti s-a intamplat lucrul asta. Nu e mai bine sa stea acolo unde stau, ca ori ca stau jos la baza, ori ca umbla pe sus, tot salariul acela il iau. Dar in schimb mai fac o economie ca nu mai uzeaza acele motoare si nu mai consuma atata combustibil. Doar la parada lor pe mare, la Ziua Aviatiei, vezi asa ceva”, a mai spus pesedistul.

Mihai Moraru a fost ales la alegerile din 2020 cu un procent de aproape 90% din voturi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: