Iese la iveala ADEVARUL, de ce l-au impuscat pe Ceausescu: „Marile AVERI si crima organizata au inceput de atunci”

news

Procuror in procesul sotilor Ceausescu, Dan Voinea dezvaluie acum ce crede cu adevarat despre moartea fostilor lideri ai Romaniei comuniste. El sustine ca uciderea celor doi a fost ordonata de Ion Iliescu pentru ca noua clica sa nu isi piarda averile acumulate.

In decembrie 1989, Dan Voinea avea gradul de maior la Directia Procuraturii Militare. A fost desemnat sa intocmeasca rechizitoriul in procesul sotilor Ceausescu, care trebuia sa fie unul rapid si cu acelasi final, indiferent de ce s-ar fi intamplat.

„In spinarea Ceausestilor au fost puse toate nenorocirile acestei tari ca si cum ei ar fi fost o putere de neinvins. Poate ca a fost un adevar si acesta, dar teama administratiei comuniste era de a nu-si pierde banii multi pe care i-a strans“, a declarat Dan Voinea in cadrul Simpozionului „Adevar si manipulare“, organizat de Universitatea „Constantin Brancusi“ din Targu Jiu.

Noua putere instalata era formata tot din comunisti, care aveau ca tel sacrificarea unuia dintre ei, care refuza sa paraseasca functia in care se afla.

„Mai tarziu am aflat si eu ca a fost hotarata eliminarea fizica a sotilor Ceausescu cu ocazia acestui proces. S-a hotarat in biroul generalului Victor Stanculescu de catre Ion Iliescu, Petre Roman, Alexandru Birladeanu, Gelu Voican Voiculescu, care erau acolo. A fost sacrificat Ceausescu de catre comunisti pentru a salva administratia comunista. (…) La Targoviste a fost sacrificat un comunist pentru comunism“, a mai spus Voinea, citat de Adevarul.

Dan Voinea sustine ca in decembrie 89 nu a fost o lovitura de stat, pentru ca sistemul comunist a ramas la putere:

„Nu a fost vorba de o lovitura de stat pentru ca nu a inlocuit nimeni administratia comunista atunci. Au ramas la putere“.

Procurorul mai sustine ca s-a tras in populatia pentru ca cei instalati la putere, comunisti aflati in alte linii, sa-si pastreze privilegiile si sa acumuleze noi averi: „Am urmarit sa vad si eu ce s-a intamplat dupa Revolutie cu cei care nu aveau loc de Ceausescu sa faca avere si am constatat urmatorul lucru: ca puterea economica in Romania nu au luat-o manifestantii de la Timisoara. Nu au luat nici puterea politica. Au ramas aceeasi oameni, numai ca economia s-a privatizat in o mie una linii de privatizare, dupa cum au mostenit aceasta functie. Adica activistii de partid si cei care au raspuns de comert, de exemplu, au luat toate spatiile economice sau toate depozitele, cei care au raspuns de CAP-uri au luat toate terenurile pe care le detineau sau fermele si plantatiile. (…) Crima organizata a inceput de atunci. De asta s-a tras in oameni. Ca sa ramana la putere, sa poata sa imparta padurile, dealurile, muntii, banii si ce a ramas bun. Continua aceasta batalie sub o forma destul de periculoasa pentru ca nu reusim sa ne facem bine“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: