Belarus ia „masuri necesare de combatere a terorismului”

externe

Belarusul a acordat fortelor sale de securitate puteri largi pentru a preveni sau a raspunde provocarilor din partea tarilor vecine, a declarat ministrul de externe Vladimir Makei pentru ziarul rusesc Izvestia intr-un interviu publicat vineri, noteaza Reuters.

„Existau informatii ca unele state vecine planuiau provocari privind, mai mult sau mai putin, confiscarea anumitor sectiuni ale teritoriului Belarusului”, a declarat Makei.

Regimul operatiunilor antiteroriste ofera fortelor de securitate drepturi largi, inclusiv retineri pentru a verifica identitatea, interzicerea circulatiei, ascultarea telefoanelor si controlul tuturor comunicatiilor si intrarea neingradita a agentilor in orice incinta.

Un val de activitati militare a avut loc in aceasta saptamana in Belarus.

Luni, in cadrul unei reuniuni de securitate, Lukasenko a declarat ca a ordonat ca trupele sa se desfasoare alaturi de fortele rusesti in apropierea Ucrainei, ca raspuns la ceea ce el a spus ca este o amenintare clara la adresa Belarusului din partea Kievului si a sustinatorilor sai din Occident.

Potrivit agentiei de stiri de stat Belta, in cadrul reuniunii, Lukasenko a spus ca a ordonat agentiei de informatii a tarii sa ia masurile necesare de combatere a terorismului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: