Ucraina spune ca Rusia doreste sa provoace o migratie in masa catre UE

externe

Vaslui, incendiu, sinucidere

Rusia ataca centralele ucrainene pentru ca vrea sa-i oblige pe oameni sa-si paraseasca casele si plece spre vest, catre tarile Uniunii Europene, a declarat, joi, presedintele Volodimir Zelenski intr-o declaratie video la summitul UE, potrivit Reuters.

La inceputul acestei saptamani, Zelenski a declarat ca Rusia a distrus deja aproximativ o treime din centralele electrice ale tarii, provocand intreruperi de electricitate si apa. Kievul a ordonat pentru prima data restrictii de energie la nivel national.

Potrivit ONU, 7,7 milioane de ucraineni, aproximativ 19% din populatia tarii dinainte de razboi, s-au raspandit in intreaga Europa.

„Teroarea rusa impotriva instalatiilor noastre energetice are ca scop crearea cat mai multor probleme cu electricitatea si caldura in Ucraina in aceasta toamna si iarna, astfel incat mai multi ucraineni sa plece in tarile europene”, a spus el.

Ca raspuns, natiunile aliate ar trebui sa ofere mai multe sisteme antiaeriene si sa impuna sanctiuni suplimentare Iranului, care produce unele dintre dronele pe care Moscova le foloseste, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: