BREAKING Serghei Soigu a ordonat retragerea trupelor din Herson: „Procedati la retragerea trupelor”. Ucraina: „Ocupantii fug, ocupantii se retrag”. Rusii distrug podurile in urma lor

externe

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a ordonat retragerea trupelor de pe malul drept Niprului, in zona orasului Herson, a anuntat agentia rusa TASS.

„Procedati la retragerea trupelor si luati toate masurile pentru a asigura transferul in siguranta al personalului, armelor si echipamentelor peste raul Nipru”, i-a ordonat Soigu lui Serghei Surovikin, comandantul Grupului Intrunit al Fortelor Ruse din zona, care miercuri, mai devreme, i-a raportat ministrului apararii despre situatia din zona, informeaza TASS.

Citeste si: Retragerea umilitoare a rusilor din Herson. Generalul rus Serghei Surovikin vine cu explicatii: „In conditiile actuale, orasul Herson si localitatile adiacente nu pot fi aprovizionate si functiona pe deplin”

Ordinul sau vine in timp ce fortele ucrainene avanseaza spre orasul Herson din doua directii, precizeaza CNN.

Retragerea este cea mai semnificativa evolutie militara de cand fortele ucrainene au recucerit regiunea nordica Harkov in septembrie.

Rusii au distrus podurile din partile ocupate ale regiunii ucrainene Herson, la vest de raul Dnipro, au anuntat miercuri un oficial local ucrainean si analisti militari rusi pe Telegram.

Serhii Khlan, membru al Consiliului regional ucrainean din Kherson, a declarat ca fortele rusesti par sa organizeze o retragere tactica din unele sate de pe linia frontului pentru a „incetini atacul fortelor armate ale Ucrainei”.

„Ocupantii au aruncat in aer nu doar podurile Dariivskyi si Tiahynskyi, ci si podul de la iesirea din Snihurivka spre Herson, peste canal”, a declarat Khlan in timpul unei conferinte de presa. „Au aruncat in aer podul de la Novokairy, au aruncat in aer podul de la Mylove”.

„Ocupantii arunca acum in aer absolut toate podurile” din regiunea ocupata Herson, la vest de raul Dnipro.

Khlan a afirmat ca fortele rusesti se retrag „in masa” din satele de pe linia frontului de-a lungul malului vestic al raului Nipru. El a spus ca, desi nu se poate spune inca in mod oficial ca Rusia a abandonat asezarile, fortele rusesti nu mai sunt prezente in Kachkarivka, Mylove, Novokairy, Berezynske, Sukhanove, Chervonyi Yar, Piatykhatky si Sadok.

„Trebuie sa recunoastem ca ocupantii fug, ocupantii se retrag”, a declarat Khlan.

„Din cate am inteles, ocupantii intaresc [fortificatiile] pentru a asigura retragerea unitatilor lor de pe linia frontului. Putem spune ca, sub asaltul fortelor noastre armate, ocupantii se pregatesc si fac tot posibilul pentru a face sa para o retragere planificata de pe linia frontului, mai degraba decat un esec absolut al frontului”, a declarat el.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: