ISW: Kremlinul incearca sa provoace confuzie in randul occidentalilor pentru ca acestia sa impinga Ucraina la negocieri

externe

Kremlinul nu si-a revizuit obiectivele maximaliste de a recastiga controlul asupra Ucrainei si ascunde adevaratele intentii ale Rusiei pentru a induce in eroare tarile occidentale, cu speranta ca acestea vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a cere pacea, se arata in cel mai recent raport al Institutului American pentru Studiul Razboiului (ISW), citat de BBC.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat in 21 noiembrie ca schimbarea actualului guvern din Ucraina nu este obiectivul „operatiunii militare speciale” a Rusiei, mentionand ca presedintele rus Vladimir Putin „a vorbit deja despre acest lucru”, desi Putin insusi, de fapt, a spus exact lucruri opuse.

Neclaritatea obiectivelor Kremlinului, probabil destinata publicului occidental, este totusi derutanta pentru sustinatorii rusi ai razboiului. Unul dintre „corespondentii militari”, ca raspuns la declaratia lui Peskov, a remarcat cu sarcasm ca Rusia duce un razboi fara un scop clar.

Indecizia Kremlinului in ceea ce priveste angajamentul public fata de ideologiile extreme si continuarea razboiului este, de asemenea, derutanta pentru propagandistii care predica o astfel de ideologie maselor rusesti.

In general, Putin cauta sa gaseasca un echilibru intre discursuri nationaliste dure, pentru a obtine sprijinul comunitatii nationaliste, si discursuri mai moderate, pentru a mentine sprijinul restului populatiei ruse.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: