„Ca in povesti”. Cum arata Mariupol de sarbatori la sfarsitul anului trecut. Rusia l-a transformat intr-o ruina – Video

externe

Imagini virale cu orasul ucrainean portuar Mariupol, din sudul tarii, in ajunul Craciunului din 2021, anul trecut.

Scenele, care au fost filmate cu doua luni inainte de invazia Rusiei, arata cladiri luminate feeric, pomi de Craciun si luminite stradale in tot orasul.

Mariupol a fost o tinta cheie pentru Vladimir Putin inca de la inceputul razboiului, iar orasul a fost devastat dupa ce a fost supus unor bombardamente masive, mentioneaza Sky News.

Inainte de razboi, Mariupol avea o populatie de aproximativ 400.000 de locuitori, dar aceasta a scazut dramatic la mai putin de un sfert din populatia initiala. Mariupol se afla sub ocupatie rusa din luna mai.

Primaria din Mariupol a postat recent o filmare cu imagini din orasul Mariupol sub ocupatia rusa: case distruse, cozi la paine, case neincalzite.

„Acesta este adevaratul aspect al orasului Mariupol sub ocupatie rusa. Orasul fantoma. Prezentatorii propagandistilor rasisti arata casele noi, apartamentele care sunt distribuite colaborationistilor. Dar, realitatea este complet diferita. Case ruinate, curtile si locurile de joaca pentru copii sunt distruse, masinile distruse. Oamenii care supravietuiesc stau la cozi pentru paine si ingheata fara ferestre si incalzire. Aceasta este viata reala a locuitorilor din Mariupol, in orasul transformat in ghetou. Este imposibil de ascuns”, se arata in filmare.

Peste 50.000 de apartamente au fost distruse in Mariupol.

Aproximativ 90% din oras a fost distrus in urma atacurilor rusesti.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: