Giorgia Meloni arata catre socialisti in scandalul de coruptie din Parlamentul European: „Este un ‘socialist job’. Aceasta afacere nu priveste doar italieni”

politica

Sefa executivului italian, Giorgia Meloni, a criticat joi faptul ca unii din „colegii sai internationali” folosesc expresia „Italian job” referitor la scandalul de coruptie din Parlamentul European, afirmand ca ar trebui mai curand sa i se spuna „Socialist job”, fiind implicati membri ai respectivului partid, relateaza Reuters si ANSA, citate de Agerpres.

„Un lucru m-a deranjat foarte tare: multi colegi internationali se refera la aceste fapte cu expresia ‘Italian job’, ca si cum ar fi o pata pe obrazul natiunii noastre. (…) Aceasta afacere nu priveste doar italieni, ci si belgieni, greci si oameni din alte tari. Daca se poate spune asa, e o chestiune de partid, un ‘Socialist job’. Daca ar fi fost implicate alte partide ar fi fost altfel, un ‘Conservative job’ „, a spus Meloni in conferinta de presa de sfarsit de an.

Eurodeputata greaca Eva Kaili l-a acuzat pe fostul eurodeputat italian Antonio Panzeri, amandoi membri ai grupului Socialistilor si Democratilor din PE, in legatura cu sumele uriase gasite in locuinta sa, dupa ce amandoi au fost arestati mai devreme in decembrie in Belgia, in cadrul asa-zisului scandal Qatargate, aminteste ANSA.

Panzeri si Kaili au fost inculpati pentru coruptie, in legatura cu presupuse eforturi de lobby pe langa UE ale Qatarului si probabil si ale altor tari. Procurorii belgieni au confiscat un total de 1,5 milioane de euro cash din locuintele lui Kaili si Panzero si dintr-o valiza aflata in posesia tatalui eurodeputatei. Kaili a fost inlaturata din functia de vicepresedinte al PE ca urmare a scandalului.

Alti doi italieni, Francesco Giorgi, asistent al eurodeputatului Andrea Cozzolino (Partidul Democrat) si partenerul lui Kaili, si Niccolo Figa Talamanca, secretar general al ONG-ului No Peace Without Justice, au fost la randul lor pusi sub acuzare in acest caz. Avocatul lui Kaili a negat informatiile din media in sensul ca aceasta, arestata din 9 decembrie, le-a marturisit procurorilor ca l-a rugat pe tatal ei sa ascunda banii si ca era la curent cu presupuse ilegalitati comise de Giorgi, mai precizeaza ANSA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: