Medvedev, un nou derapaj: „Premierul Japoniei ar trebuie sa-si faca harakiri. Spune minciuni despre Rusia, tradand amintea a sute de mii de japonezi”

externe

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, „a tradat memoria sutelor de mii de victime ale bombardamentelor americane asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki” si din acest motiv „ar trebuie sa-si faca harakiri”, a declarat fostul presedinte rus Dmitri Medvedev, in prezent vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, informeaza sambata Reuters si TASS, citate de Agerpres.

Pe canalul sau de pe Telegram, Medvedev a calificat drept „o rusine monstruoasa” declaratia comuna facuta cu o zi inainte de Kishida si presedintele american Joe Biden, conform careia orice posibila utilizare de catre Rusia a unei arme nucleare in Ucraina „va constitui un act ostil impotriva intregii umanitati, act ce nu va avea nicio justificare”.

Medvedev a declarat ca nici macar nu va comenta „paranoia privind planurile nucleare ale statului” rus.

„Seful guvernului nipon, intr-un injositor extaz de vasal, spune minciuni despre Rusia, tradand amintea sutelor de mii de japonezi care au ars in rugul nuclear la Hiroshima si Nagasaki. Kishida nu da doi bani pe faptul ca singura tara care a facut uz de arma nucleara au fost SUA. Iar singura victima a fost propria lui patrie”, a afirmat Dmitri Medvedev.

In opinia fostului presedinte rus, prim-ministrul Japoniei „ar fi trebuit sa-i aminteasca despre acest lucru presedintelui SUA si sa ceara scuze”. „Dar nu, Kishida este doar un lacheu al americanilor. Iar slugile nu pot avea curaj. Nu ne ramane decat sa ne para rau pentru japonezi”, a adaugat Medvedev.

Oficialul rus a descris in acest context metoda prin care premierul nipon ar putea „sa spele aceasta rusine”, dar si-a exprimat convingerea ca „aceasta generatie de vasali japonezi nu au notiunea demnitatii”.

Agentia rusa TASS nu numeste metoda la care s-a referit Medvedev, insa Reuters precizeaza ca Medvedev s-a referit la seppuku sau harakiri, mod de sinucidere prin spintecarea pantecelui cu pumnalul sau cu sabia, practicat mai ales de samuraii japonezi.

Vineri, presedintele Joe Biden l-a intampinat pe prim-ministrul japonez Fumio Kishida la Casa Alba, salutand puterea aliantei lor si rolul sporit pe care Japonia intentioneaza sa il joace in mentinerea stabilitatii in regiunea Asia-Pacific. Pe agenda discutiilor cu liderul de la Casa Alba s-au aflat si alte subiecte, precum razboiul din Ucraina, consolidarea relatiei bilaterale si probleme legate de economie si tehnologie.

Dmitri Medvedev, care obisnuia sa se prezinte ca un modernizator liberal in perioada in care a exercitat mandatul de presedinte al Federatiei Ruse (2008 – 2012), este in prezent unul din cei mai ferventi sustinatori ai razboiului din Ucraina. El denunta in mod regulat Occidentul, pe care il acuza ca vrea sa divizeze Rusia in beneficiul Ucrainei.

Medvedev a facut cu regularitate in ultimele luni declaratii agresive la adresa Occidentului si a Ucrainei. El a atentionat de mai multe ori ca toate armele din arsenalul Moscovei, inclusiv armele nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apara teritoriile incorporate de Rusia de la Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: