Zaharova o ataca din nou pe Maia Sandu, ii da lectii: „Masurile Chisinaului nu au nimic de-a face cu libertatea si democratia autentica”

politica

Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,  a lansat vineri un nou atac la adresa Chisinaului dupa ce Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) al R. Moldova a blocat accesul la doua site-uri de propaganda rusa, portalurile eadaily.com si bloknot.ru.

SIS a mentionat ca cele doua portaluri promoveaza „informatii ce incita la ura si razboi, in conditiile starii de urgenta”. In total, de la inceputul razboiului din Ucraina, SIS a solicitat furnizorilor de retea si/sau serviciilor de comunicatii electronice sa blocheze peste 10 site-uri care scriau si distribuiau informatii false si instigatoare la ura.

Zaharova sustine ca aceste decizii ale Chisinaului reprezinta o „incalcare grosolana (…) a pluralismului de opinii si a libertatii presei”.

„Consideram ca blocarea resurselor informationale mentionate reprezinta inca o incalcare grosolana de catre autoritatile moldovenesti, sub pretexte inventate, a principiului de asigurare a pluralismului de opinie si a libertatii presei, precum si a dreptului vorbitorilor de limba rusa din Republica Moldova de a avea acces la informatie.

Indemnam Chisinaul sa se abtina de la astfel de masuri, care nu au nimic de-a face cu libertatea si democratia autentica, sa ridice interdictiile discriminatorii privind difuzarea presei rusesti si a celei in limba rusa in tara si sa renunte la ambitiile sale dubioase de a revendica un fel de monopol asupra adevarului”, se arata in comentariul Mariei Zaharova, citat de Ziarul de Garda.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: