Operatiune esuata a FSB. A oferit o suma uriasa unui agent german al BND pentru a dezvalui locatia HIMARS-urilor din Ucraina. Spionul a fost prins rapid

externe

Boris Pistoriu, sisteme HIMARS, SUA, cumparate, Germania, donate, Ucraina

Un presupus spion al Rusiei, angajat in cadrul Serviciului Federal de Informatii BND din Germania, intentiona sa dezvaluie FSB-ului, serviciul de securitate al Rusiei, locatia sistemelor de rachete HIMARS si a apararii antiaeriene IRIS-T din Ucraina, anunta revista germana Der Spiegel.

Publicatia scrie ca, in toamna anului trecut, FSB a incercat sa obtina date privind locatia artileriei si apararii antiaeriene ucrainene prin intermediul unui angajat al Serviciului Federal de Informatii al Germaniei, numit Carsten L., care a fost ulterior arestat.

Potrivit anchetei, ofiterul BND ar fi trebuit sa furnizeze FSB date GPS privind sistemele de rachete HIMARS, furnizate de Washington, si pentru sistemul de aparare aeriana IRIS-T, furnizat de Berlin.

„Persoane familiarizate cu acest caz spun ca este putin probabil ca astfel de date sa se fi scurs”, scrie ziarul.

Der Spiegel relateaza ca spionului i s-a oferit o „suma cu sase cifre” pentru a furniza informatii.

Spionul a fost arestat in decembrie, presa scriind atunci ca a prins un agent de informatii suspectat ca a transmis secrete de stat catre Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: