Tarile de Jos vor extinde reglementarile privind eutanasia pentru copiii de toate varstele

externe

Tarile de Jos urmeaza sa-si extinda reglementarile privind eutanasia pentru a include posibilitatea ca medicii sa asiste la moartea copiilor bolnavi in stadiu terminal cu varsta cuprinsa intre unu si 12 ani, potrivit The Guardian.

Noile reguli s-ar aplica intre cinci si 10 copii pe an care au dureri insuportabile din cauza bolii lor, nu au nicio speranta de imbunatatire si pentru care ingrijirea paliativa nu poate aduce o usurare, a declarat vineri guvernul.

„Pentru acest grup, sfarsitul vietii este singura alternativa rezonabila la suferinta insuportabila si fara speranta a copilului”, se spune intr-un comunicat.

Tarile de Jos au devenit prima tara din lume care a legalizat eutanasia in conditii stricte in 2002. Toate cazurile trebuie raportate comisiilor de examinare medicala. Legea prevedea deja posibilitati de eutanasie care implica bebelusi cu boli terminale pana la prima lor zi de nastere si pentru copiii de peste 12 ani.

Un singur caz de eutanasie pentru un minor cu varsta cuprinsa intre 12 si 16 ani a fost raportat in 2022, arata cifrele comisiilor regionale de evaluare.

Tarile de Jos nu vor fi primele care vor permite medicilor sa asiste la moartea copiilor. Belgia a permis acest lucru din 2014.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: