Autoritatile stiu, dar degeaba. Ministru: „In Romania sunt cazuri in care salamul se SPALA cu otet”

news

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, trage un semnal de alarma si spune ca Romania este „o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate”. Mai mult, ministrul avertizeaza ca in tara sunt cazuri in care salamul invechit se spala cu otet si se pune iar in vanzare, in timp ce saramura branzei este de asemenea schimbata pentru a da impresia ca produsul este proaspat.

„Aici este o piata in care importa­to­rii se orientea­za si aduc produ­se la sfarsit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­pasit. In Romania sunt cazuri in care salamul se spala cu otet; se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Statul nu-si face dato­ria, ANPC-ul nu si-o face. Altii con­troleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii?”, a declarat Achim Irimescu, in­tr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Ajuns ministru in urma pro­tes­telor de strada, odata cu instaurarea gu­ver­nului tehnocrat, Irimescu nu este strain de ce se intampla in Romania.

La Bruxelles, de unde vine, ocupa functia de sef al sectiei de agricultura, la Reprezen­tanta Per­ma­nen­ta a Ro­maniei la UE. A fost secre­tar de stat in Minis­terul Agri­culturii (2012 – 2014), consilier al ministrului agriculturii intre 1990 si 1998. Un om care stie deci ce spune atunci cand afirma ca impor­turile sunt de slaba calitate pentru ca Romania este consi­derata „o piata de mana a zecea”.

In ultimele luni industria ali­men­tara locala a fost atinsa de mai multe scan­daluri legate de calitatea produ­selor ce se vand in magazinele din Romania.

„Statul nu-si face datoria, ANPC (Agentia Natinala pentru Protectia Consumatorului – n.red.) nu-si face datoria”, a mai spus ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: