Putin, despre MIGRANTI: „Intariti paza granitelor. Toate ferestrele si portitele trebuie blocate imediat”

externe

Presedintele rus, Vladimir Putin, isi manifesta ingrijorarea fata de cresterea infractionalitatii in randul migrantilor.

„E serioasa ingrijorarea ca nu scade rata infractionalitatii in randul cetatenilor straini din Rusia”, a spus acesta la o intalnire a Consiliului pentru siguranta politicii imigrationiste a tarii, conform agentiei Interfax.

Putin spune ca aceste infractiuni atrag dupa ele tensiuni sociale, crescand astfel intensitatea manifestarilor xenofobe si nationaliste in randul populatiei autohtone. Aceste manifestari sunt folosite apoi pentru a raspandi informatii propagandistice despre Rusia pe plan extern, s-a mai plans liderul rus. Acestea ar fi, in opinia sa, cele mai mari pericole ridicate de migranti.

El a atras atentia tuturor institutiilor abilitate sa inchida orice portita in fata migrantilor ilegali. „E important sa fie intarita paza granitelor tarii. Toate ferestrele si portitele trebuie blocate imediat”, a spus presedintele rus.

Potrivit presedintelui rus, este nevoie sa fie intensificata cooperarea cu organele competente ale altor state si cu organizatii internationale.

Putin spune ca Rusia ofera conditii foarte bune migrantilor pentru adaptarea cat mai rapida la societatea rusa. El adauga ca, in ultimii ani, multe dintre procedurile din domeniul imigratiei au fost simplificate, strainii avand dreptul sa stea in Rusia si sa munceasca. Putin mai spune ca migrantilor trebuie sa le fie impus sa invete limba rusa, legile tarii si istoria acesteia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: