Alerta la cel mai inalt nivel NATO: ISIS are o noua TEHNICA pentru a lansa atacuri in Europa

externe

Teroristii ISIS planuiesc atacuri nucleare si biologice asupra Marii Britanii si Europei, conform anunturilor unor inalti responsabili cu securitatea din NATO si UE.

Exista o „ingrijorare justificata” ca jihadistii din Statul Islamic incearca sa obtina arme de distrugere in masa, precum cele biologice, chimice si nucleare. Grupul terorist incearca sa dezvolte noi tactici de atac, pentru a evita detectarea armelor la un eventual control de securitate pe teritoriul UE. ISIS are in plan implementarea unor tehnici teroriste noi, precum implantarea bombelor direct in corpul uman, noteaza Telegraph.

Jamie Shea, adjunctul secretarului general al NATO pe probleme de securitate, a dezvaluit toate acestea in cadrul unei conferinte prilejuite de o expozitie a tehnologiilor de aparare in lupta contra terorismului.

Conform spuselor acestuia, ISIS s-a rupt in doua. O parte incearca sa mentina controlul asupra teritoriilor ocupate in Siria si Irak iar cealalta va incerca sa faca rost de arme nucleare, pentru atacuri teroriste in tarile europene.

Islamistii ar avea in posesie mai multe rachete cu raza scurta de actiune, inclusiv rachete sol-aer.

Jorge Silva Berto, sef-adjunct al directiei de lupta contra terorismului din cadrul UE, a declarat ca ISIS manifesta un interes deosebit in a pune mana pe arme de distrugere in masa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: