Marea PACALEALA. Trump anunta ca renunta la una dintre principalele promisiuni din campanie

externe

Donald Trump, incalcare, ordin de restrictie, saci de gunoi

Intr-un interviu publicat vineri de ziarul Wall Street Journal, presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat ca ar putea pastra o parte din reforma sistemului de asigurari de sanatate cunoscute sub numele de Obamacare, transmit agentiile internationale de presa.

In primul sau interviu de dupa ce a castigat alegerile, Donald Trump a facut un anunt surprinzator. A spus ca va pastra o parte dintre prevederile Obamacare, reforma asigurarilor medicale facuta de actuala administratie si pe care a criticat-o cel mai dur in campanie. Viitorul presedinte, care la un moment dat ameninta ca va desfiinta legea inca din prima zi a mandatului sau, a afirmat ca si-a schimbat parerea dupa ce Obama l-a primit joi la Casa Alba. „I-am promis ca ii voi studia sugestiile, si voi face asta din respect”, a spus Trump.

Presedintele ales a vorbit si despre telefonul pe care l-a primit de la Hillary Clinton in noaptea alegerilor, intr-un interviu pe care postul de televiziune CBS il va difuza integral duminica. La interviu au fost prezenti si cativa dintre membrii familiei sale.

„A fost o discutie frumoasa. A fost un telefon greu de dat pentru ea, imi imaginez. A fost cat se poate de amabila. A spus doar: Felicitari, Donald! Bravo! I-am spus: Iti multumesc mult, ai fost un contracandidat grozav. E foarte puternica si foarte desteapta”, a declarat Donald Trump despre Hillary Clinton.

Surprinzator dupa cat de vehement a fost in campanie, Donald Trump a spus ca e decis sa pastreze cateva dintre prevederile Obamacare, reforma sanatatii initiata de Barack Obama. Decizia a luat-o, spune el, dupa ce s-a intalnit la Casa Alba cu presedintele in exercitiu.

– Va veti asigura ca oamenii cu boli preexistente sa fie asigurati?

– Da, fiindca este una dintre prevederile cele mai bune. Si prevederea referitoare la asigurarea copiilor care locuiesc cu parintii pentru o perioada mai lunga de timp, ne vom stradui sa o pastram si pe aceasta. Se vor adauga niste costuri, dar vom incerca sa pastram aceste prevederi.

Botezata Obamacare, legea a permis unui numar de 22 de milioane de americani sa-si cumpere asigurari medicale. Speriati ca Donald Trump va abroga legea, asa cum a promis in campanie, 100.000 de americani s-au grabit sa-si faca asigurari in ultimele zile.

Pe de alta parte, Donald Trump i-a incredintat vicepresedintelui ales, Mike Pence, conducerea echipei sale de tranzitie, inlocuindu-l pe guvernatorul de New Jersey, Chris Christie. Potrivit Reuters, din echipa fac parte si patru membri ai familiei sale, printre care fiica sa Ivanka si sotul acesteia. Echipa de tranzitie trebuie sa aleaga candidati pentru circa 4.000 de posturi in care Donald Trump va trebui sa faca numiri dupa preluarea functiei.

Potrivit The Washington Post, favorita pentru postul de secretar al Apararii ar fi senatoarea de New Hamsphire Kelly Ayotte, care tocmai isi incheie mandatul. Alte persoane pe lista scurta pentru sef al Pentagonului ar fi general-locotenentul Joseph Keith Kellogg, fostul sef al agentiei pentru informatii a Apararii, generalul Mike Flynn, si senatorul de Alabama Jeff Sessions.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: