Dragnea prezinta o lista cu potentialii PREMIERI ai PSD. Primul pe lista: Liviu Dragnea. PLUS – Avertisment la adresa lui Iohannis

politica

Liviu Dragnea nu se exclude de pe lista premierilor pe care PSD ii poate propune dupa parlamentare. Mai mult, el a prezentat un profil al celui care va fi nominalizat de partid pentru functia de prim-ministru, daca PSD plus ALDE vor depasi pragul de 50%.

Prima conditie pe care trebuie sa o indeplineasca viitorul premier nominalizat de PSD este sa aiba carnet de membru de partid, informeaza Digi24. Precizarea a fost facuta de Liviu Dragnea, la Turnu Magurele, in prima zi a campaniei electorale.

„PSD nu va propune si nu va vota un prim-ministru care nu este membru PSD. Putem discuta despre motive: trebuie sa fie un om politic cu experienta, un om care isi asuma, care stie ce inseamna raspundere si responsabilitate. Discutam de dezvoltarea Romaniei. Nu putem sa propunem si sa sustinem un om in care nu avem incredere 100% in capacitatea lui de a-si asuma responsabilitati, in viziunea lui politica si in forta si autoritatea lui. Nu ne putem juca”, a fost pozitia liderului PSD.

Pe langa carnetul de partid, acesta trebuie sa mai indeplineasca o conditie obligatorie: sa fi lucrat la programul de guvernare.

Lista se restrange astfel la cateva nume din PSD.

„Eu am lucrat la el, Victor Ponta, Banicioiu, Teodorovici, Rovana Plumb, Marius Nica, Mihai Fifor, mai multi colegi. Cred ca Ionut Vulpescu, nu cred ca exista vreo exceptie dintre toti ministrii care au fost in cabinetele Victor Ponta, au avut toti o contributie mai mica sau mai mare la ideile din acest program . Nu este un program pus pe pilot automat. Orice program de guvernare poate fi pus in practica de un prim-ministru bun, pregatit si care stie acest program de guvernare, care a lucrat la el si care l-a inteles si de o echipa guvernamentala formata din oameni care la fel au lucrat la acest program”, a subliniat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD nu tine cont de criteriile de integritate despre care a vorbit presedintele Klaus Iohannis, cand a fost intrebat de viitorul premier.

Seful statului a afirmat ca nu va desemna premier o persoana care este urmarita penal sau este condamnata penal. Liviu Dragnea are o condamnare definitiva la doi ani cu suspendare. In acest moment, el este trimis in judecata intr-un nou dosar pentru instigare la abuz in serviciu.

„Criteriile nu pot fi decat ale romanilor. In momentul in care romanii voteaza, inseamna ca si-au exprimat increderea in niste oameni, in niste candidati, in niste partide pe care vor sa le vada la guvernare. Ar putea cineva din tara sau din afara tarii sa spuna ca votul romanilor nu conteaza? Sigur, ar putea. Dar va fi putin deranj”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea a afirmat ca PSD va avea o singura propunere pentru functia de premier si ca aceasta nu va fi schimbata, chiar daca presedintele Iohannis o va respinge.

„Nu vad de ce presedintele Romaniei sa nu respecte un vot legitim, un vot cinstit, un vot universal. Nu vad de ce trebuie sa discutam despre aceasta ipoteza”, a declarat Dragnea.

In finalul interventiei sale, liderul PSD a explicat cum si-a schimbat imaginea din cea de lider de partid, intr-un profil de premier.

„Eu am vrut sa schimb intai profilul partidului si e o schimbare din ce in ce mai greu de contestat. Automat si profilul presedintelui se schimba, trebuie sa fie un presedinte de partid care nu este doar politic, este un presedinte care sa inteleaga ce inseamna economia, zona sociala din tara lui, pentru ca atunci cand promoveaza, sustine initiative legislative, sa inteleaga ce efecte au si daca sunt posibile. Eu cred ca asa trebuie sa fie un presedinte de partid”, a spus Dragnea la Turnu Magurele.

Primul lider PSD care a vorbit public despre varianta Liviu Dragnea premier a fost Ion Iliescu, la o zi dupa castigarea alegerilor locale de social-democrati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: