America e bulversata. Hillary Clinton are un numar URIAS de voturi, mult mai multe decat cele ale lui Donald Trump

externe

Donald Trump, confuzie, Nancy Pelosi, Nikki Haley, 6 ianuarie

Candidata democrata Hillary Clinton a obtinut cu peste doua milioane de voturi mai mult decat republicanul Donald Trump, potrivit celei mai recente actualizari a rezultatelor alegerilor prezidentiale din SUA.

Potrivit ultimelor date, sunt 64.223.958 de voturi pentru Clinton, 62.206.395 pentru Trump, 7.143.347 pentru candidatii altor partide, independenti sau ale caror nume au fost completate de alegatori pe buletinele de vot.

Numaratoarea voturilor continua in multe state americane si se va incheia in majoritatea acestora pana pe 13 decembrie. Voturile care determina alegerea presedintelui sunt insa cele din Colegiul Electoral, ales de fapt prin voturile directe ale cetatenilor. In colegiu, care se va reuni pe 19 decembrie pentru a oficializa rezultatul, Trump avea miercuri 290 de voturi, iar Clinton 232, iar pentru victorie sunt necesare 270 din cele 538 de voturi, scrie Agerpres.

In Florida, singurul stat care ar putea rasturna rezultatul, Trump avea miercuri cu aproximativ 113.000 de voturi populare mai mult decat Clinton.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: