Directorul SRI a confirmat. Generali din SRI au petrecut vacante de lux impreuna cu fosti parlamentari ai PSD

news

Doua rapoarte privind situatia fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea si a generalului de brigada Elena Istode au fost discutate miercuri in cadrul audierilor in Comisia parlamentara de control privind activitatea SRI, la care a participat si directorul Serviciului, a declarat presedintele Comisiei, Adrian Tutuianu.

„Am avut doua rapoarte, unul despre situatia generalului Florian Coldea si unul referitor la generalul de brigada Elena Istode”, a spus Tutuianu la finalul audierilor. El a precizat ca membrii Comisiei au incercat sa lamureasca mai multe aspecte si ca ancheta interna din cadrul SRI nu este inchisa.

„Membrii Comisiei au decis sa nu inchida discutia pe acest subiect”, a aratat Tutuianu, care a adaugat ca se analizeaza daca este cazul sa fie invitate la audieri si alte persoane.

Tutuianu a confirmat ca genaralul SRI Elena Iftode a fost in concediu impreuna cu familia fostului deputat PSD Rizea la Nisa si Monaco. „Dupa cum cunoasteti, in presa au aparut cateva fotografii, doamna general a fost prezenta impreuna cu familia Rizea la Monaco si era normal ca noi sa cerem sa fie lamurite aceste lucruri. Din datele prezentate de SRI, rezulta ca a fost prezenta la Monaco si la Nisa, iar o buna parte din cheltuieli au fost acoperite de doamna general. Aceste vacante s-au efectuat in virtutea faptului ca doamna general a fost colega de facultate cu doamna Rizea”, a declarat Adrian Tutuianu.

S-a confirmat ca generalul Florian Coldea a fost in concediu cu fostul deputat PSD Sebastian Ghita in Insulele Seychelles si in Italia. „Familia Coldea a prezentat facturi prin care arata ca si-au acoperit din bani personali cheltuielile cu aceste vacante”, a precizat Tutuianu.

Tutuianu a declarat ca seful SRI, Eduard Hellvig, a anuntat ca a dispus elaborarea unui cod deontologic, care va fi public, care sa clarifice conduita unui ofiter SRI in relatie cu terte persoane.

Tutuianu a mai spus ca „trecerea in rezerva a fost considerata oportuna de generalul Coldea”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: